八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
八達通老母狗也五屌
港鐵 推出QR CODE . 一定影響佢生意. 之後巴士, 所有交通工具都用 QR. 分薄 佢生意.
老本
巴士公司真係整緊新機
可以收QR Code/Contactless
巴士應該可以快過MTR出contactless
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181115/bkn-20181115001516788-1115_00822_001.html
港鐵後年推手機一掃入閘 初期未享回贈轉乘優惠
 QR Code原來單一招標
咁支那寶中硬啦
支那寶不了
俾幾千蚊買部Samsung都冇咁嬲

諗通就可以,不過做潮人,一早買7仔既八仔sim 就可以用到而家,三星都唔洗理
有冇人覺得 Apple Pay X Octopus 根本十劃都未有一撇?

根本之前發夢班人一廂情願

被問到會否有計劃與蘋果合作,八達通行政總裁張耀堂不停搖頭,表示大家應該無可能見到。
不斷收集個人資料 同埋賣資料
2022年.........先roll out.

4年時間? 炒撚左d 撚樣佢, 換個似樣d 既PM 番黎, 年半起貨啦屌佢老母
而家係咪已經絕版?
7仔買完張咭去csl換?
追post見話冇貨
4年真心痴撚線.... 廢撚到閪咁
分分鐘 幫港鐵換機同時 支付寶自己都出埋nfc 用app直加apple pay同 android pay 到時八達通正式收皮
1年都得啦
唔係用4年去搞
而係覺得無乜重要性放喺兩三年後先開始搞

其實佢自己都知做唔到各項優惠同政府補貼等等
整完都係畀旅客用多
而旅客大部分都係支那人
要整冇話唔得嘅
佢整唔整嘅啫
https://www.eprice.com.hk/nb/talk/1141/26086/
另一份標書,更震撼
港鐵稍後還會有另一份標書公佈結果(如果無流標),這份先係重點!呢份標書涉及更換全港近 2,000 部入閘機,除了支援 QR Code,新閘機還要接受信用卡 paywave 支付,乘客屆時就可以車票、八達通、QR Code 和信用卡 Paywave,甚至 Apple Pay, Google Pay 都可以乘搭港鐵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞