八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
btw, 香港都有d商戶的會員卡係綁定八達通卡number , do八達通就可以儲分+付款。
依家d機真係隔住個銀包都拍唔到....
明明以前用厚銀包都得.

所以我完全贊成將8達通加落apple pay.
咁佢又有D唔同, 可以係lawson 直接用ponit 比錢
同埋日本D point 卡係連個account,好多online store 都儲到point,如果舖頭係加盟店又儲到,有時有D event 有倍數回贈
相信會越來越多積分卡用 NFC pass 形式掛入 wallet,我相信 759 有機會係第一張。

相對香港,日本嘅 iPhone 滲透率更高,你啲野唔支援 iOS 等收皮吧,情況就同八達通一樣,Smart Octopus 出左就黎一年了,佢夠唔夠膽話俾人聽用戶有幾多?成個車廂根本十之八九都用 iPhone,你咪繼續無視囉。

關咩事
唔一定,Suica 唔駛實體卡
問下佢點解唔開放nfc
係8達通無雲去support Apple Pay/ google pay, Samsung 合作係samsung比雲佢用, 爬下文啦
全世界都用緊,得8達通用唔到關Tim cook 咩事
上年Q4 ios 11 上場先開始read 到nfc tag
仲要淨係read 到NDEF records 連UID 都read 唔到

點解你唔諗下點解部部android 都得係iphone 唔得
無記錯一路都係消息人士講
應該搵唔到報道
講緊apple pay 關開唔開放NFC 咩事?
而家八達通用到Android Pay ?
刷咗原生Android 用條撚呀
八達通我屌你老母啦,原來一早有埋曬基建又唔L放出來用,得個垃圾三叔用,快快手放出來啦屌
呢條引用原本個問題係部機讀唔到八達通喎
一隻pay 嘅字都無
哦,除非香港可以做到一張積分卡 唔同鋪頭都儲分 如果唔係我地冇咩用
呢個Post由頭到尾都係屌緊八達通唔入Apple Pay 喎
其實Android 都關事
畢竟佢得csl. 系列 有八仔SIM 卡
呢個post 係屌八達通啫
其實乜都屌得同埋好似乜都屌過
qrcode i機an機 睇唔到交易紀錄 好搵唔搵搵三叔 8仔sim
呢啲都唔係嚟到屌四先第一次屌
不記名嘅suica虛擬卡係咪可以係日本便利店增值㗎?
究竟生之年有冇機會用到apple watch比八達通
YUP
OR APPLPEAY
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞