八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
如果唔洗 8仔 就可能搞
要approval 8仔呢d公司 就
佩服樓主堅持
其實都好多人理性討論
係有小部分人 係咪都octopus sim 同Samsung 機
Sim其實好廢
點解8仔唔行cloud
offline日結都好吖
Tap and go可以apple pay
用卡咪得囉 手機冇電點入閘
咪係,t&g 出左apple pay android pay 好耐啦
三星狗入緊黎咬你
一講八達通就知幾多***打手
Samsung Pay 揮手
其實依家d人有幾何會比部電話冇電

不過新iPhone 冇電都仲用到express card 同 samsung 一樣
https://youtu.be/hkhGGUZB7W0
就算用返八仔都唔撚用三星
好似話要比人cut自動增值
要幾個鐘online一次
明明係生果唔玩先令星星星做獨家你唔鬧生果鬧個唔關事嘅?
做狗做到主人都唔敢吠?
連登仔不嬲用共匪中文
又媒體又顯示屏
仲要屌返你轉頭
就算唔俾apple
八達窿都可以用個app全線
支援有felica既android 機
但佢冇
所以唔好再引戰
好多戇鳩以為三叔=andriod
問題係 tng 唔係交通卡
唉,討論咗咁多年香港好多人雖然日日用但都係唔明乜係交通卡
前幾個post 啲人都仲好清晰的

如果依家有其他好嘢直接取代到8仔
咁就唔需要屌佢屌足4個post 話等佢瞓醒了
因為八達通coverage高 + 98%既香港人都有一張, 速度又快又可以用自動增值

而家真係差個apple pay/ google pay連入去oepay就功得圓滿
係8仔做唔到蘋果最新嘅standard
Google 只係軟件公司。
硬件上手機製造商得3星一個同8達通做過研究,你話呢?
月底未有payme增值再過錢去oepay囉
但呢個post唔係講呢啲野
oepay淨係搞左read 八達通但無transit card功能,明明日本就做到,而家google pay有左transit card功能,suica都支援

而家市場更加需要既係一個連接到oepay同google pay/ apple pay既nfc payment system, 因為仲要做P2P

payme今個月尾未work住
其實support 到八達通sim既機應該都support到NFC 八達通payment,但就無reserved power呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞