八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
八達通都出左咁多年, 已經完成任務,係時候退落去
三大巴士公司跟隨港鐵杯葛八達通
咁八達通連交通個市場都玩完
我覺得做樣多啲
又唔係真係杯葛嘅
只係由現在只收現金+八達通
變成open payment model 而已。

下一步就係睇下幾時取消錢箱,唔再容許用現金搭車啦。
http://www.ezlinknfc.com/get-your-ez-link-nfc-sim-card/

人地坡佬都係玩緊nfc sim,但唔似香港咁一台獨大
點屌都好,八達通係香港仲有優勢,未來入左落去 google pay 同 Apple Pay 後應該仲有一陣玩唔使執笠住嘅

#非曲
地鐵 高鐵 九巴 龍運 新巴 城巴
都可以用信用卡搭車
八達通得返 小巴 渡輪 電車係獨家
衝出黎柒
我又攝返張八達通落手機背

幾時先入Apple pay啊屌你
支付寶、微信好勁,香港來來去去得八達通,好落後!先不談香港人用 Visa Paywave,MasterCard Paypass 有十年了,所謂「二維碼」支付的「高科技」隨著香港政府推出「轉數快」及 HKQR,支付寶、微信優勢只得無限金錢,用小恩小惠引人用 (包括商戶及用家優惠)!以前什麼幫全個街市都裝晒收錢機,但只數支付寶,今日 HKT Merchant Services 推出一個革命性嘅收錢機「收錢易」,一部可以連上 WiFi、4G LTE 嘅 Andorid POS 機,可以收齊信用卡,全港支付工具包括支付寶HK 及 WeChat Pay 仲有八達通嘅 Payment,仲有 HKQR 打通全港銀行「轉數快」,做商戶嘅你,仲因為支付寶,WeChat Pay 的小恩小惠只裝佢一部機,遲早被香港人嫌棄。

http://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/26022/1/

鐵膠
完全唔熟
淨係鍾意こまち
はやぶさ:我們合體吧
張 wallpaper 好靚
係倫敦搭巴士 有現金都無用只係收Oyster card或者contactless payment
地鐵 高鐵 九巴 龍運 新巴 城巴
都可以用信用卡搭車
八達通得返 小巴 渡輪 電車係獨家

第日肯定比i撚阻住哂
支付寶、微信好勁,香港來來去去得八達通,好落後!先不談香港人用 Visa Paywave,MasterCard Paypass 有十年了,所謂「二維碼」支付的「高科技」隨著香港政府推出「轉數快」及 HKQR,支付寶、微信優勢只得無限金錢,用小恩小惠引人用 (包括商戶及用家優惠)!以前什麼幫全個街市都裝晒收錢機,但只數支付寶,今日 HKT Merchant Services 推出一個革命性嘅收錢機「收錢易」,一部可以連上 WiFi、4G LTE 嘅 Andorid POS 機,可以收齊信用卡,全港支付工具包括支付寶HK 及 WeChat Pay 仲有八達通嘅 Payment,仲有 HKQR 打通全港銀行「轉數快」,做商戶嘅你,仲因為支付寶,WeChat Pay 的小恩小惠只裝佢一部機,遲早被香港人嫌棄。

http://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/26022/1/

乜商戶唔洗逐個支付機構開戶咩,唔通你部機自動開左 visa master 唔洗比fee? 點解要開支付寳,佢地要做大陸客,唔開都唔係做生意,佢先唔先進關老闆乜事

乜商戶唔洗逐個支付機構開戶咩,唔通你部機自動開左 visa master 唔洗比fee? 點解要開支付寳,佢地要做大陸客,唔開都唔係做生意,佢先唔先進關老闆乜事

裝佢部機未又係要比fee ,再加八達通 visa master fee 未計,定係佢個fee 包埋?

裝佢部機未又係要比fee ,再加八達通 visa master fee 未計,定係佢個fee 包埋?

部野出唔出到receipt?
出到
有冇發夢夢見啲乜
見到Samsung Gear有Smart Octopus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞