八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
咩standard?
Cloud
Read 左好幾年了
冇咩進步之餘 仲整個QR code 出黎
諗住的士同街市會buy 佢個諗法
Cloud 物鬼呀
整8仔手掌就叻
我而家買野用tap&go + apple pay 都唔用垃圾通
有無詳細既cloud standard spec要求睇下

八達通係一定有cloud system的,但個技術用緊幾多年前既就唔知

https://support.apple.com/en-us/HT207154

熄左電話仲有5個鐘 堅唔堅
三叔有十次
但無限時間?
不過算啦五個鐘無叉電都應該幾難
要問返上兩個po個發夢巴打
所以d 話電話冇電點算個d 應該係野人
八達通我屌你老母
https://lih.kg/dCkRgMX
#803 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
即係舊嘅系統用歷史文物
唔知幾多個鐘先結一次
三叔雲就三叔提供
唔好諗可以互通
亦都咁講,入咗三叔嘅卡所有消費記錄其實係三叔度
有幾多人以為W1-3要行到去西九龍巴總先有得搭
回錯post
而家好似係可以開商户account
再用部Android電話收八達通
嚟緊即係8達通會唔會有3個分開嘅system

1. 舊system- 儲增卡, 8仔sim, 商戶android nfc, qr code舊嘢
2. smart 8達通- 3叔cloud system
3. 新cloud system- oepay支援Apple pay google pay, 支援個人p2p, 銀行快速支付FPS, 即時過數結數
樓主係拼音撚?屌四
搞咁多野用FPS 直入account唔好
發達窿應該本身已經有 cloud, 而家報失 3 小時後張卡就會作廢
我記得以前未有 cloud, 報失後係要唔知 24 定 48 小時後陋卡先作廢
其實睇suica 嘅做法,如果用實體卡入落Apple pay 會即時廢咗張卡,佢都應該係張舊卡嘅儲值data 上傳到新cloud系統然後廢卡,但係如果用app開卡係即時係新cloud系統開虛擬卡link落app,新舊cloud應該不互通
呢樣野好大可能係八達通到今日都未搞得掂嘅原因

張virtual卡入左apple pay/Google pay 其中一邊,要轉會果陣無自家cloud 會退唔到會
3叔卡用3叔cloud嘅話真係似係
有心做一早做左
等俾九鐵飛起先開始做野把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞