K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Superbee 食錯藥定點 咁佛系
真係有d感動
拉住D Ark就好似拉住幾年前既自己
睇埋佢diss戰先,可能會破功
好似係
呢季superbee 比大家太多驚喜了
Superbee唔再叫救護車了
其實我都唔識分 trap唔係要勁多hihat嫁咩
EK同YunB
無可否認 Team Nafla氛圍好好多
ODEE真係Grand Opening 把聲真係壓倒性
好似大部份歌都係trap 只要個beat奇奇怪怪就係了
本身已經覺得ODEE好有料 啲人就算睇VMC主要都係留意don mills嗰啲
odee 比較underrated 但佢好老練

superbee偏向用實力 nafla偏向表演 雖然nafla隊都唔係話無實力 但聽完EK同YunB真係笑到仆街
呢個battle真係好好睇 講評YunB嗰到 Paloalto係咁笑
the quiett : 這個我好像在寶塔公園裡看過
睇完今季之後 覺得smtm仲可以做好多輯
一黎多咗好多有實力既人參賽 可能佢地為咗想有聽覺上既享受所以唔怕無producer參加
睇完今季之後 覺得smtm仲可以做好多輯
一黎多咗好多有實力既人參賽 可能啲producer為咗想有聽覺上既享受 所以唔怕無producer參加
佢想用實力爭冠軍
拉住d.ark 都係唔想佢太激動而出錯
係咁分嫁咩
聽drum sound分 正常鼓聲係boom bap 沉啲嘅係trap 唔係好識解釋
Boom bap鼓聲係eighth note
Trap就sixteen
(帶個頭盔先 唔sure係咪應該咁解釋)
https://www.youtube.com/watch?v=ScbUSBa14lw
咁e隻又真係唔係全部都係8分落既 所以佢係trap?
答單問
https://www.youtube.com/watch?v=8j5zkFa2Wms
唔係8分落所以都係?
呢2日比ekek洗佐腦 好辛苦
重睇多次都唔會嫌悶
https://www.youtube.com/watch?v=dYuuFXDoHmI

The Flavr Blue - 365 (Feat. Jay Park & Cha Cha Malone)
好似係舊歌? 見佢最新UPLOAD
兩team之中都係心水superbee team多啲 幾認同最尾講到佢地係rap嘅audio係做得比較好 係感覺佢地因為有啲太正經嘅感覺 比較少動作 eg ek yunb跳嘅舞 俾人氣氛無咁high同記憶點手隔離team多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞