K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=a0OMb5Flz6w
有關myundo loopy 之間DISS 嘅3首歌

大概就係SUPERBEE +MYUNDO VS MKITRAIN (crew 42)
loopy 啱啱去韓國咩都唔識,但myundo 無啦啦就開戰出咗上面第一首歌,之後 superbee又幫myundo feat, 又出咗首lifeis82,啲人覺得係寸 mkitrain (lifeis42),mkitrain rapper 唔記得係 youngwest /owen 定兩個都有,就話之前superbee問佢地要歌但無人理佢,宜家又扮唔識mkitrain,係街見一鑊打一鑊咁 所以啲人好期待下期兩個會點diss 大家
https://www.youtube.com/watch?v=1mDJn8G26Ss

其實得一句,就係話pussy rapper 先會上 mother fucking money show
個人嚟講好鍾意首歌
但loopy 自己話無好鍾意,只係覺得成首歌係skills 堆砌出嚟
thx
睇返以前啲音源任務先發覺今季係少咗個人 唔通會改賽制
如果好似高等rapper咁每人都至少有一個stage就正!
佢中段啲手勢 身體動作好有型
雖然個頭髮好鬼核突
indiGO 4條友都好正
可能本身indigo 個個成員都鍾意
loopy唱嗰part真係好鬼襯 把聲又啱首歌
其實本身覺得loopy係啲寸過馬撚既人
睇完smtm之後對佢有好感 雖然唔知smtm入面既佢係咪真正既佢
btw 聽完你咁講我係loopy都黑人問號 又無得罪佢
我自己排noel>kid milli>young b>justhis
Noel嗰段個flow太出色 同埋hook嗰度好型
Flex就 Noel>kid milli>swing
Loopy配lo-fi beat好正
今季真係好好睇 啲人好有料
收左rap of china啲fake ass皮先
屌佢老尾垃圾rap of china啦 上一季嫌英文多foul咗al rocco同mc jin 然後今季個咩鬼lexie 首首都唱晒英文咁制然後入4強
佢同Nafla好gay
Loopy 把聲好入耳 又好入咪
Nafla 仲正 希望有boom bap beat比佢
Noel真係可惜 未點發揮到就收咗皮
不過對ek都抵輸
復活到既都冇拎人失望
覺得noel嚴重被 underrated !
我覺得佢實力係同 kid milli 唔差太遠 不過kid milli 啲flow真係好好J

有關myundo loopy 之間DISS 嘅3首歌

大概就係SUPERBEE +MYUNDO VS MKITRAIN (crew 42)
loopy 啱啱去韓國咩都唔識,但myundo 無啦啦就開戰出咗上面第一首歌,之後 superbee又幫myundo feat, 又出咗首lifeis82,啲人覺得係寸 mkitrain (lifeis42),mkitrain rapper 唔記得係 youngwest /owen 定兩個都有,就話之前superbee問佢地要歌但無人理佢,宜家又扮唔識mkitrain,係街見一鑊打一鑊咁 所以啲人好期待下期兩個會點diss 大家
其實本身覺得loopy係啲寸過馬撚既人
睇完smtm之後對佢有好感 雖然唔知smtm入面既佢係咪真正既佢
btw 聽完你咁講我係loopy都黑人問號 又無得罪佢
佢同Nafla好gay

佢地唔算gay啦
Vinxen haon真係呢 節目嗰陣已經好有野咁 近期 barcode 啲live真係嚇親 攬住嚟rap
NO:EL把聲聽落都好舒服好正
kid milli既flow 真係第一次聽佢既歌個陣已經愛上咗 好鬼特別
啲rapper上完SMTM 即刻搵到好多歌詞翻譯
好似kid milli- why do fuckbois hang out on the net 一路都幾鍾意 終於有人翻譯
Changmo IG UPLOAD咗saimsaim鋼琴版
https://www.youtube.com/watch?v=tqJwU6Qmeu0

로꼬 (Loco) - 시간이 들겠지 (Feat. Colde)
好鬼多hiphop既歌都無中字
要翻譯韓文rapper唔易
希望可以喺777見到佢幫手feat.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞