K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
dark贏rap~ph1贏歌~
smtm5嗰段時間好似有類似既片 係咁扮參賽者呀 扮the quiett既聲 扮bewhy唱forever
有朋友陪 真好
論聽音源既話我都幾like 之前都聽過佢既歌
係節目黎睇我就覺得普普通通 覺得歌詞比較獨特
有時無野好diss都無辦法 講diss battle都係即場freestyle diss對方既battle好睇好多
btw d.ark + the quiett首歌係咪唔會獨立咁放上spotify /youtube ? 我其實幾like
mnet yotube連d.ark + the quiett既舞台都無upload上黎
diss battle 見到OLNL真係睇到炆 ek diss佢嗰陣係到扮乜撚野可愛 打晒冷震 可唔可以快啲foul佢
主要都係因為佢淘汰Bully
同埋啲flow好大路
得Ek diss ONLN 個段算係偏爆料性
同埋 原來 kid milli OLNL 同Crew 都係宇宙飛行 唔怪得知成日ONLN表演前都會cut個鏡頭比kid milli
扮對方個flow然後串佢d詞唔知up乜個d好正
好有同感
得罪嗰句我覺得bully既flow都唔係特別 而且聽落去既感覺係 得個聲大 我諗chaboom贏佢係贏歌詞
對kid milli係WYBH crew無咩印象 好似無佢架喎
剩係知有giriboy , han yo han
每年總會有一個人扮對面既人
Swings 扮人都好鬼似
https://youtu.be/-LVEiFBS97c

前排先又扮完黎
得Ek diss ONLN 個段算係偏爆料性
同埋 原來 kid milli OLNL 同Crew 都係宇宙飛行 唔怪得知成日ONLN表演前都會cut個鏡頭比kid milli
對kid milli係WYBH crew無咩印象 好似無佢架喎
剩係知有giriboy , han yo han

有佢呀 另外今季都有參加嘅choilb kim seung min 都係WYBH
我想問coogie vs kid milli 嗰陣句‘哎呀’係咩來頭?
同埋又關vinxen 咩事?
其實d ark咩背景
係中國好出名
純粹diss kid milli同vinxen個flow好似
哎呀係vinxen d歌
佢係上左呢個節目先出名
Kid milli 同vinxen 比人話個flow好似
跟住好似係kid milli diss 佢先?就開始互diss左幾次
不過最近好似和好返
因為佢喺節目話自己係中國人,先開始有fans
我想問coogie vs kid milli 嗰陣句‘哎呀’係咩來頭?
同埋又關vinxen 咩事?

哎呀係佢rap前 signature sound 好似有時nafla啲歌rap前會有Na to the fly zico 會zi a co
Producer 會明顯啲例如 gray(氣聲) groovy everywhere, I need a cha cha beat boy , G R BOI
其實d ark咩背景
係中國好出名

唔會唔知強國人咩屬性啦 佢地覺得有自己友就要撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞