K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
睇見啲tag就覺得嘔心
實入16強
Superb 今季睇完好感度大增 未播前仲想話又要見到佢 想玩幾耐 點知實力真係大增 目前keep住都好穩
好like NO:EL 點解要咁對我
superbee變咗好多 成熟咗好多真係 rap skill又進步
los真係好gangster feel 個樣成日都好似想打人咁
不過佢風格真係太單一 雖然真係trap boy 喺trap beat到可以發揮到好極致
但呢個節目通常都係講多樣化 佢都唔會入到好後好後架啦應該
不得不提小組battle真係好撚正
睇完今集覺得EK性格好好 好鬼CUTE CUTE 第2ROUND 到佢個陣笑到仆街 nafla唱E~~K 又唱到好鬼膠
yunb 同外國嗰隻舞比較仲好笑 笑到癡線 the quiett仲要話好似係公園見過 笑到肚痛 不過第2round nafla team真係以表演為重 相反superbee team第2round 既人rap 得好啲勁啲

不過我覺得班producer係想睇多一round所以先投superbee
不過做觀眾既我地梗係睇多啲好啲啦
聽今集最後把聲
下集producer 表演feat既好似有don mills, Car, the garden, G2(唔肯定), 有個唱歌既唔知係who 不過我估係feat giriboy既, 假波jessi, 唔知仲有無其他
多左呢個環節差唔多所有人都有鏡頭
好過上幾季有啲人連佢上過節目都唔知

Nafla同loopy太尾機
SUPERBEE
假波jessi笑死我
今季正左好多
禁住d ark 個到好好笑 前兩季仲話要幫對方call白車
雖然今次唔係diss battle
Btw 佢之前去changmo concert一齊唱selfmade orange 個live好正
D.ark 應該同上季趙宇燦個劇本差唔多 應該點都有個舞台嘅
black nine今集第一次有表演睇?
無左海選part太明智
後面太精彩
agger
nafla team有2個出黎個陣我心諗邊個黎
btw nafla同loopy好有愛
出咗3集 已經覺得好睇過以前
今季producer主要都係睇the quiett 佢講野真係勁好笑 code kunst都唔錯

black nine小組戰rap得好 不過之前真係鏡頭唔多 太多名人啦無計
https://www.youtube.com/watch?v=MBYBnrY-xgw

New Era x MIC SWG [BPM] - EP04. Huckleberry P (허클베리피)편 WINNER
仲以為一開始分晒12首beat俾12個人
但依家睇落rd 3會搵晒最勁個堆重新鬥過
兩個都垃圾
一個音樂節目就請以實力作標準
冇實力咩
D.Ark真係勁嘅
製作組揀果啲beat好多元化有新有舊好正
kid milli
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞