K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
唔係下星期先播咩
Dok2出場真係出cheat咁#haha#dog
上網d人劇透哂
唔洗劇透啦 點會團滅姐
Coogie 同 kid milli 可以輸真係cls 呢季

雖然ek都幾正
睇完中字 The quiett 真係燈神黎
Coogie 97%贏 之後輸撚咗
好唔講coogie始終佢果隊
成集係咁講孝恩贏 終於發到圍 之後俾nafla反超
Loopy對chaboom 話chaboom勢均力敵 點知俾人炒5百幾票
佢係咪黎搞笑

睇得出coogie同孝恩淘汰佢真係勁唔開心
冇見過佢咁樣
可能覺得自己輕左敵
你叫佢用返真聲唱 即刻死比你睇呀
chaboom其實呢首都好撚正 不過係feat 太勁 個女聲我聽到起晒雞皮

同埋loopy個首真係太唯美太夢幻既feel 我唔知點解聽到有小小眼濕濕
屌咩 kid milli 被foul我真係會唔想睇
係咪得我一個覺得今季首首歌都好正 其實我又幾鍾意OLNL 首歌 雖然真係好頂唔順OLNL

chaboom同金孝恩都係feat 勁過自己好多 突顯唔到自己

nafla最後真係好邪教feel 好正

不過講最鍾意既話都係最like loopy同chaboom首歌, chaboom如果對其他人既話應該贏咗 但其實觀眾投票其實=人氣投票 chaboom人氣一定唔夠其他後生仔贏
chaboom個首係好好feel
之後loopy個首先爆
個舞台靚到抽筋都不突止
最尾d琴聲聽到起雞皮 又係聽到眼濕濕
利申:睇直播 歌詞都唔明
個vibe真係好有feel
個beat贏在起跑線 然後loopy一開頭唱個陣又帶到人入個氣氛到

今集竟然多咗部分人入post討論好感動
以為無咩香港人睇smtm
我都覺得今季d歌唔錯 但未有屈機歌出現
暫時得saimsaim goodday會重複聽
期待superbee
loopy嗰首都屈屈地啦
期待kid milli
NAFLA 真係一打三 仲要一出黎D氣勢勁撚到
其實係code kunst 同giri boy 作既曲之爭
舞台好勁好正好靚
反而首歌真係普通
不過nafla係boombap勁係有傳遞力既
上季推po果啲巴打係咪改哂名
Giriboy啲beat 好catchy同埋好岩玩trick
Code kunst就風格多變同埋易入口

G

R

Boy
Nafla同loopy一開口 個勢已經贏左
OLNL好q
同埋上季dok2 果隊唔係全滅咩 都係有呢個可能啦

所以我想kid milli 留低
同埋個個初期都唔睇好nafla 入swings 隊 因為grboys d曲真係睇唔到個點 好難捉 loopy 同kid miili 可能會好d

但今次grboys 作左首正曲比佢 臨尾仲要好似邪教組織咁 hold撚住個場 果種霸氣
Nafla 首 fly high 都好正 聽落好舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞