K-HipHop討論區 (8) - Show me the money 777做緊啦仲唔入黎一齊傾

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
片尾特登cut到咁 好難講 不過我睇到個part時又覺得似特登忘詞咁 佢忘詞之後哼歌哼到好似玩玩下 我都唔知呀
通常呢d失誤都唔會係預告播 希望係假野
諗起當年bobby L4L扮仆街
今集最鐘意coogie同loopy
coogie個style好岩trend
loopy又有新野 佢上集唱black beatles已經好爆
岩岩再睇返RED SUN 真係好撚經典好正 超緊湊

同BEWHY 果幾個仲有BOBBY一樣咁經典
我發覺BEWHY 同HANGZOO都係SMTM著過VISVIM

今集KID MILLI都有著 唔通....
大家知唔知kid milli話熊貓好可愛嗰時首背景音樂係咩名?
好多人話good day 為ph-1 loopy 度身訂造 但其實kid milli個段rap應該係最有驚喜 除咗flex未聽過佢有咁明朗?嘅歌 佢live同ph-1出場唱個下 已經覺得殺曬 佢地嗰高音同 paloalto 好夾
音源版全部都好好聽
空想科學技術 yun b個part勁難聽
點解呢首音源最差
今集我排 loopy > kid milli > ek > 金孝恩 > chaboom
一切都係戲
我覺得BOBBY還好啦 未去到話好經典 佢係比較適合搞氣氛同互動
相反bewhy首forever同red sun就真係經典 係會聽到呆咗
yunb除咗跳舞嗰part 其他歌我麻麻地
仲要黑dbo
coogie最後既yeah yeah yeah
又唔係咁講既 我反而覺得佢地live同音源都差唔多水準
講緊melon
goodday好好聽
不過其實老老實實 呢首歌最好係OLNL 風格最襯佢 又係奇奇怪怪
ODEE都好正 呢首nafla我覺得還可以
Good day同패패패
雖然OLNL好鬼依靠AUTOTUNE
黎睇大家都好鍾意GOOD DAY
利申:我都係
咁其他3首都真係好聽過佢既我覺得
Stage黎講最鍾意呢組
不過呢種曲風音源冇咁好都正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞