I fell ship with ptbf

1001 回覆
557 Like 52 Dislike
push
push
push
push
push
Push
終於有文
Push!
Live左 幾時有文
live
屌 live左
睇文字都覺得樓主係好女仔😂
好可惜咁耐都搵唔到自己鍾意既男仔
但拋開無謂既枷鎖,放膽去性同愛都係好事
lm
女仔角度食甜好正
出咗K房之後,我以為細路係有大致計劃吓我哋今晚出嚟係做啲咩咁,但原來一切都係我諗得太多。細路問我有咩想做,我話冇,佢就帶我行咗去尖沙咀海傍嗰邊鳩fing fing一吓。又係嘅,好似細路呢啲carefree嘅style,邊可能會有詳細計劃先得㗎?又或者我唔係佢會特別計劃嘅嗰一位呢?

無論係點都好,我哋吹住水咁一路行一路睇吓風景咁。尖沙咀平安夜六七點嘅人流其實已經幾多,雖然未到十一二點嗰陣咁樣咁多,但係我哋已經要跟住人流咁慢慢行。細路拖住我隻手,仲要時不時舉起嚟推開我大褸長長嘅手袖,以便可以更加咁握住我隻手。

「你睇吓嗰啲波其實都幾得意呀。」
細路指住嘅,係今年好興嘅好似有藍色電流係入面嘅氫氣球。

「ok囉,都係啲fancy嘢。」我笑笑口咁答,心諗其實細路啲愛好都係幾少女吓:「你想要一個?」

「唔係囉,只係我覺得買一個返去擺係我間房都幾好,」細路都幾前言不搭後語,同佢嗰人一樣咁飄忽:「不過我細佬一定會幾開心,仲會攞走嚟玩。」

細路跟住係咁講佢細佬點樣跟住佢玩佢啲嘢,我覺得其實係崇拜佢嘅一種,雖然細路口講話嫌佢煩,但係佢嘴邊帶住嘅笑意話我知其實細路係幾enjoy佢細佬咁跟佢玩咁。

喺我哋各自交流吓大家細佬妹嘅生活之後,我哋已經逛咗一個海傍嘅來回。海傍封路封咗好多年,所以就算我哋行咗一個來回,再加埋憨居居咁喺C all star海傍音樂會嘅場地到坐咗一陣先至七點幾,實在無嘢好做,我終於有啲肚餓啦,先至決定去食個麥記醫下肚。

平安夜,如果係餐廳嘅話食飯就邊度都貴,唔係我計唔計較錢嘅問題(反正我都係諗住我俾),要食嘅話都係要提前訂定,睇細路咁嘅款好明顯就係冇咁嘅預備啦⋯⋯

突然,一條薯條遞到我面前。
我疑惑咁望過去,細路攞住嗰啱啱攞返嚟嘅餐,入面拎咗條薯條出嚟遞到我口唇邊。我有啲呆,因為之前我哋食過嘅一兩次飯我哋都冇咁樣做過,而家做乜⋯⋯?

「開口啦。」
細路饒有趣味咁拎住條薯條想篤吓我嗰嘴,我縮咗一縮,睇見佢好似繼續要堅持到等我張開口咁,先勉為其難開口銜走條薯條:「嗯⋯做咩突然之間要餵我呀?」

之前講過,細路係一個又識做又唔係好識做嘅情人。佢坐低之後一隻手撐住頭,滿不在乎咁講到話:「我啱啱之前接到嗰客死都要我咁樣餵佢,真係勁麻煩喎,一啖一啖咁餵勁嘥時間。」

我嗰心真係一沉。
細路講嘢唔知真喺有冇用腦,我都希望各位連登仔真係要引以為戒,除非你肯肯定呢個女仔逃唔出你手指隙,又或者你根本唔想同呢個女仔發展,如果唔係千祈千祈唔好同女仔講你同其他女仔嘅嘢。呢個一定係自殺式行為。

不論呢一點,其實細路咁講都令我再一次回想起佢只係個ptbf嘅事實,佢唔收我錢(除咗第一次之外,之後每一次我都冇俾過錢佢),都唔特別代表啲咩。只要俾錢,人人都可以買得到佢嘅陪伴。

同埋,佢而家當我係啲咩?佢當我係客,所以先咁樣嚟serve我?

而家喺我口入面啅緊嘅薯條真係難食過草。但係細路仲一條條咁餵埋你,個感覺就好似一啖砂糖一啖屎咁,砂糖再甜,啖屎味都好似揮之不去咁。

我再次開始認真咁諗:咁樣繼續落去⋯⋯真係好咩?

砂糖味嘅屎或者屎味嘅砂糖終於完咗。時間尚早,先成七八點多啲,我哋再決定行多次海傍。經過咗一堆質素參差嘅busking(入面仲有兩個明顯喺中一二小妹妹拎住嗰咪箱唱連詩雅嘅《到此為止》,我都好想原曲還返俾佢),突然有個後生妹妹衝咗出嚟:「先生,買枝花送俾你女朋友啦~」

全世界嘅時間停滯咗一秒。

我一秒反應過嚟,為免大家非必要你眼望我眼嘅尷尬,我好快咁掛上笑容,同個妹妹講:「唔使啦,唔該你。」

點解我嗰一刻冇再等多一陣,試探吓佢會唔會真係買花俾我?
可能我唔想自取其辱掛。

與其去面對一個我唔想面對嘅答案,我揀唔答——妹妹好快就被我耍走咗,就好似咩都冇發生過咁,又一班人群走過。

「咦,好似開始有嘢睇啦喎。」
細路望向海嗰邊,見到啲人開始頭昂昂咁擰轉曬頭向嗰邊。

「哦,」我㩒開手機睇吓時間:「八點,應該係咩幻彩詠香江啦。」

「去睇吓咯。」

細路捉住我隻手,擠開人群,直至揾到一個比較好嘅位置停低觀賞。我自己其實帶過外國朋友過嚟睇好幾次,所以其實興致不高。因為我比較矮嘅關係(咁當然啦,佢有183,我先得157),我企係較前嘅位置,睇吓睇吓,佢就係背後攬住咗我成個人,將我成個人嵌咗入佢懷抱裡面。

老實講,我有少少僵咗。我唔習慣,所以我少少地、少少地咁向前郁咗一郁,希望扮不經意咁離開佢呢個懷抱。但係似乎細路察覺到我離開嘅意圖,就抱得更緊:「做咩?」

細路將佢嘅下巴放喺我個頭上面,所以佢講嘢嘅時候聲帶嘅震動我都隱約感受得到。呢個距離太近啦。我覺得,我似乎仲可以聽到細路心跳嘅聲音,清晰得不容抵頼。

狡猾嘅細路,總係會喺你即將放棄嗰陣,俾一絲嘅希望你。
好正呀屌
出密d啦樓主 好耐冇人掂過我喇 靠你個故滋潤
好睇 十卜
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞