I fell ship with ptbf

1001 回覆
557 Like 52 Dislike
樓主一向都幾日先出一篇架啦
要記番咁多事寫出黎應該唔好受
大家比啲空間樓主啦
雖然好想睇
但依件事如果係真 而樓主真係放低咗唔再寫 都好既
ok
跑了?
Lm
live咗
好好睇 好似睇緊自己既心路歷程咁
push
Pish
Push
好好睇
lm
每日都等緊更新😭
有類似既經歷
都係上年呢個時間...
唔同既係
我地係上網識
我想搵個人拍拖
佢尋求既係一段冇責任既關係

到我知道既時候
已經泥足深陷
明知佢唔係一個長遠既伴侶
仲會貪戀同佢一齊既時光
每次被傷害
又會覺得反正都唔會長久 冇所謂啦
直至再承受唔到
先至冇再同佢見面
甚至談唔上分手
因為對方一直都冇當我係另一半..
push
樓主
樓主出post未啊⋯⋯多甜唔該
如果樓主故事係真

好想你知道
其實你一定會有愛你既人出現

睇得出你係一個好女仔 最多只係諗野負面少少
其實你好渴望被愛 可能你怕孤獨
亦好擔心無人愛 但其實肯定你係唔難有拖拍
只係你比較認真看待愛情

因為不幸令你唔知點面對 先會有呢個沈船
比起細路 我覺得你更加要勇敢面對表哥既事

佢的確係走左 有咩想發洩 就俾自己發洩到夠
壓抑你自己既唔開心先會令你咁辛苦 咁需要有個人係你身邊

人總會有脆弱既時候 如果頂唔順 要搵朋友講
可能你係有事唔會講人知 報喜不報憂既人

咁你都要搵人去發洩 你先24歲 仲有大把人生
如果無既話 我相信呢度大把巴絲打會聽你講
我亦都好想你可以recover 你絕對值得有一段好好既關係
呢啲都係後話。講返細路唔識死咁玩電單車踩咗我地雷,我嗰吓有少少情緒化,有少少眼濕濕咁同佢講我堂哥都係咁走咗,叫佢以後小心啲,唔好咁嚇我——細路當堂嚇到唔敢再講,只係講呢啲嘢邊有咁易呀就完咗呢個話題。

眼見氣氛有啲沉重,細路咪開過第二個話題,希望將嗰氣氛變返輕鬆少少咁。我低落咗一陣,叫自己唔好再去諗嗰啲嘢,先至令我哋嘅相處變返正常啲咁。而家承受喪親之痛嘅係我,唔係細路,我唔會要求細路明白同安慰,事實上佢唔再提呢件事對我嚟講就係最大嘅幫助啦。

呢一晚,我哋傾咗好多嘢。要認識一個人,除咗要時間同以行動嚟觀察之外,其中一個好重要嘅元素就係溝通。所以我覺得普遍女仔都幾注重呢一樣嘢,唔識講嘢嘅男仔喺呢一點係幾輸蝕嘅。而好明顯,細路除咗偶爾嘅掉線之外,佢把口係唔錯嘅。所以好快,呢個話題就好似冇出現過咁,我同佢又有講有笑咁行咗一段好長好長嘅路。

「講開又講,我以前喺呢度同個細路有補習過。嗰細路呀爸係警察,有時貪方便就喺呢度順便補埋習咁⋯⋯」
由旺角慢慢行到近太子,我同細路望到附近個警犬遊樂會,我就隨口講下啲嘢。細路望到棟建築,忽然唔知點解又撩起條癮咁講開衰嘢嚟:「吓,咁你有冇喺度同嗰細路搞埋?」

細路就係細路,愈係挑戰權威嘅嘢佢就愈係鐘意。之前佢唔知同我吹噓過幾多次試過喺Kong U嘅校園嗰邊扑過嘢,我只係無數次咁完全唔感興趣地敷衍佢話哦係咩。只係,今次挑起佢條癮嘅係警犬——

「你咪痴線啦。個細路先得嗰十三歲⋯⋯同埋我唔搞呢啲嘢囉好冇,我唔驚警察即刻拉埋我呀?」
我完全係冇好氣加無奈笑嘅樣應返佢。有時唔知係佩服佢天馬行空嘅想像定係感歎佢有時成腦都係咸濕廢料嘅假設。我唔係太鐘意將一啲認識嘅人拉入嚟講埋啲咸濕嘢,實在太尷尬啦。

「真係冇搞?」細路調笑住咁講,又一次趁我唔覺嘅時候又摸咗我嗰波一嘢。呢隻多手細路咸濕上腦,成日趁人唔覺意就手多多摸嚟摸去揸嚟揸去咁。我掉開佢隻手,睥咗佢一眼。然後,唔知係咪天黑人少路偏僻嘅關係,我居然大膽到喺條街到好快咁摸咗佢條J一吓報復返去:「係吖冇搞呀,係搞都搞呢條先啦!」

嗰一下嘅衝動純粹真係完全冇諗過任何嘢。睇到細路錯愕嘅樣我反而更加爽快,心諗摸咗我咁多次我都叫終於反擊返一次,反正細路約我出嚟唔係就係要呢一樣嘢咩?細路笑住咁避開我隻手,我哋兩個糾纏之間我同佢都互摸咗幾吓,之後我明顯feel到細路好似有啲high咗咁。

「做咩呀?」

細路突然夾住我轉入咗條黑啲嘅小路,離開時我哋打鬧嘅大路。佢半拖半抱咁攬住我行,我有啲奇怪咁望上去佢塊面嗰到,細路就彎一彎腰係我耳仔邊細細聲講:「⋯⋯都係你摸我囉,我家吓硬咗啦。」

「硬咗?咁快?」
我有少少唔識俾反應咁笑住望住佢。我係呢方面無咩經驗,唔知男仔係咁易受到撩撥,明明上次係K房摸咗兩下佢話冇咁易硬㗎喎?

唔知係咪係呢方面受到我質疑而覺得有啲不快,又或者以為我嘲笑緊佢,細路即刻當場有啲惱羞成怒:「咩咁快呀,咁樣被人摸法唔硬先奇啦!家吓硬咗囉⋯⋯好在今日唔係著緊身褲,係著鬆身啲⋯⋯應該睇唔到。」

佢邊講邊夾住我嚟擋一擋可能嘅視線。其實都唔使咁驚呀?呢條路人唔多⋯⋯我望住前面幽暗嘅小路,昏黃嘅路燈,同埋行一段路先可能見到嘅南亞男人、經過嘅大叔、放狗嘅鬼佬,心入面居然一啲都唔覺得驚。相反,我仲好唔識死咁,再偷偷地摸多兩吓細路嘅褲檔:「係喎,又好似真係硬咗啲⋯⋯」

呢種感覺對我嚟講係幾新奇。今次算係第一次我係公眾場合咁明顯咁感受到一個男人嘅勃起。可能係因為場所嘅關係,都可能係因為我哋都衣冠整齊咁,所以做呢啲嘢帶嚟嘅羞恥感同刺激感都係無法比擬嘅。透過細路薄薄嘅褲料,我摸到一條棒狀物體,熱熱地硬硬地咁,而細路仲係咁貼住我,彎彎地腰咁,周不時趁無人為意就揸下捏下我嗰奶咁過手癮。

我哋就係咁樣貼住一路沿住呢條小路向前行經過啲公園、足球場咁,有街燈、有人或者光線充足嘅地方就收歛一下,規規矩矩咁痴住向前行;冇燈、冇人又勁暗嘅地方我哋就開始偷偷地亂嚟,你摷一下我又捽兩下咁,即使係涼風之中,我都感覺到細路嘅身體越嚟越熱。藉住黑暗嘅掩護,我哋嘅動作開始大膽同放肆,呢一刻嘅我根本無法思考被人見到影到嘅可能性。

細路已經急不及待咁拉我行埋一邊,上咗一上斜路一邊嘅長凳坐低。呢邊係一個幾偏僻嘅遊樂場,仲要係條小路上斜坡上少少,行人基本上都唔會點見到你做緊咩。細路一坐低就攬住我嘴落嚟,我嚇咗一嚇,因為我其實思緒都一團亂麻,完全諗唔到嘢,眨咗眨眼先慢慢閉上咗眼睛。細路今次嘅吻帶啲急切同兇狠,我抱住佢,承受住佢激烈嘅吻錫到落頸窩。因為我今次其實唔預做啲咩,我著得其實好斯文整齊——白恤衫再加長裙,所以細路喺解開我胸前嘅鈕嗰陣都苦幹咗一陣,再加上咗我半就半推嘅時候阻住佢:「唔好,唔好係度做樣做啦⋯⋯」

細路喘住氣,周圍亂咁錫:「唔緊要啦呢度都冇人經過⋯⋯」好辛苦咁開到兩粒鈕,佢撥開少少我嗰bra,就已經彎低頭不停吮吞住乳肉咁,仲偶爾含住嗰奶頭起勢咁舔咬。我抱住佢嗰頭,心驚膽顫咁望住周圍,一有人經過就好緊張咁係咁推佢,細路就抱實我唔肯放手。到佢食奶食到咁上下,我終於推返佢嗰頭上嚟,我即刻用自己把口塞住佢把口,掩一掩自己胸前,費事佢又唔放。

細路過一過完口癮,另一樣癮又癮起。我哋接住吻,佢就捉住我隻手幫佢打下飛機咁。打咗兩下,佢拉低咗少少褲頭,就輕輕使力壓低我個頭,壓向佢肉棒嘅方向。

我知,佢咁樣係想我同佢係度含呀嘛。
理智早就無用武之地。我沉默而又温馴咁順住細路嘅力道,趴喺細路嘅褲檔位,將細路碌嘢深深咁吞晒入去。試過咗兩次嘅經驗之後,我好似掌握多到少少技巧,而且呢個位置都似乎更加方便我含到最入又唔會太阻礙呼吸咁。我含住成條,努力忍耐到頂唔順嘅時候先再吐返出嚟,然後先再舔再吞再吮再含。上下吞吐咗好幾下再含,含完再用脷尖喺龜頭磨兩磨吮下咁,然後再係咁上下吞吐。我feel到細路捉住我啲頭髮同肩膀,時鬆時緊,我嘅視野早就一片模糊,惟有聽覺仍然忠實咁向我傳遞住細路急促嘅呼吸。

我完全諗唔到嘢,我諗唔到自己咁樣做嘅後果,呢一刻我只係想滿足細路。

「汪汪——汪——」
狗吠聲愈黎愈近,我哋嚇咗一嚇,我即刻抬起頭抹抹嘴,細路拉一拉返條褲著返好咁。頭先嗰條小路有隻大狗小跑走過,佢後面嗰鬼佬主人追一追住佢,一邊叫佢唔好跑咁快。我同細路對望咗一眼,忽然一齊又笑起嚟。

「都係隻衰狗啦⋯⋯」細路攬住我,幾不滿咁又錫咗我兩下,隻手偷偷摸摸咁喺我長裙下面捐上嚟,想摸我小穴:「我本身真係就嚟射㗎啦嘛⋯⋯」

我㩒住佢作怪嘅手,夾住自己隻腳唔俾佢摸到入面,再咁搞落去只會沒完沒了:「射咩⋯⋯有俾你射咩?唔好摸啦又濕㗎啦⋯⋯」理智開始有少少回籠,我簡直唔係好相信自己頭先做咗啲咩。當街當巷同人口交?唔驚高登連登見?

「你啲技巧好咗喎⋯⋯我頭先真係差啲忍唔住㗎啦。」細路見我唔肯,係都要揸多兩下波過下手癮。我一路扣返啲鈕一路怒睥佢:「都係你啦!因為你先搞到而家咁⋯⋯」

激情嚟得快消散得快。衝昏頭腦嘅情欲過後,難堪嘅清醒逐漸佔據我嘅腦海,我又記得返一啲我唔想記得嘅嘢啦。

細路約我出嚟大概都係精蟲上腦,而佢因間仲有下半場要趕呢。

佢都冇特別顧慮過我要因間凌晨三點幾起身趕去機場飛去日本嘅嘢,而而家都十點幾,即係我都冇得點休息就要去旅行。

諗到呢點,我即刻都冇咩心情。雖然呢個係自己所做出嘅選擇,但係唔代表自己唔可以有情緒。我興致唔高咁陪細路行返落小路,再兜多兩個圈,其中就不停同佢講,我係時候要走啦。

怕寂寞嘅細路當然唔想我咁快走。可能係真係唔捨得我,又或者係約咗第二個女仔嘅時間未到,每次我哋就快行到去我搭車嘅巴士站到佢又夾住我唔俾我走。到最田後其實我真係只想歎氣——我唔係傷心,我只係覺得好攰,我想返屋企,我想休息⋯⋯

行路嘅途中細路有久唔久同人send訊息,佢仲有時㩒咗錄音聽唔切,speaker放出嚟嘅係女仔嘅聲。我唔係蠢,我當然估到呢個就係佢因間約嘅女仔把聲。我冇嬲,我都唔覺得傷心,嗰一刻嘅我只係想快啲走同抖下。所以我都好直接咁問佢,呢個係咪因間佢約嘅女仔,同埋佢地約咗幾點。

起初細路都有啲抗拒講,可能仲記住頭先一開始我出嚟知佢揾我攝中間時間嘅唔愉快,但係我保證我唔係嬲,淨係想知我要陪佢去到幾多點嗰陣先肯講出嚟(Again,雖然我嗰下堅冇嬲,但細路呢啲男仔都幾易信人,女仔話唔嬲就唔嬲架啦咩:0)?)。知道係十一點之後,我再陪佢逛多兩圈,終於差唔多到我走得嘅時間。
就好似放監咁,我逼不及待咁想行去搭車返屋企嘅巴士站,細路又係好懶有風度咁想陪我行去巴士站等車,但係其實我歸心似箭,一分一秒都唔想再同佢留喺度冇得休息啦。所以我明示暗示咁叫佢唔使陪我,快啲走好過:「你夠鐘㗎啦,快啲行啦,唔好要人哋女仔等⋯⋯」

「唔呀,唔走呀,我要陪你等埋車先。」細路好明顯懶懶閒興致不高咁,我就係前面拖住拉住佢一路行,就好似最快有下場嗰個人唔係佢咁,皇帝唔急唔太監急。明明約咗第二個女仔十一點係太子地鐵站等,而家十點五十五分,佢真係遲慣晒大到?我一路拉住佢少少急咁向前行,細路又有啲唔滿意啦:「唔使咁急啦⋯⋯點解我覺得你好似好想我走嘅?」

係呀,我係想你走或者我走。
因為我覺得夠啦,再整落去遲早會癲,咩底線都冇曬。

我當然冇應佢話係啦。我只係避而不談,㩒開手機睇吓時間,check吓巴士幾時到站,然後敷衍吓佢咁:「唔係啦,只係你約咗人,要女仔咁凍等你咁耐真係唔好⋯⋯」講完我都覺得自己似係佢家姐或者呀媽,擔心因間同佢約會嘅嗰條女,完全都唔覺有咩妒忌同唔開心。因為,我淨係想走。

「冇咩唔好囉。你就咁想我去陪人?」細路睇嚟唔係好鐘意我嘅回答,有少少唔老黎起嚟。我連聲否認,然後氹返佢一句:「唔係,咁你約咗人呀嘛,我都走得㗎啦,成日要人等唔好意思嘅⋯⋯你不如而家快啲行啦⋯⋯」

細路扁住嘴咁唔再出聲。然後佢直接好似聖誕凌晨咁彎彎地腰用力抱住我,將頭埋喺我頭髮嗰到攬住我唔肯放手。我哋就好似一對熱戀中嘅情侶咁緊緊相擁,佢唔願意放手俾我返屋企咁。巴士站入面仲有其他人係度等車,我都唔想放縱自己被佢或者氣氛迷惑,所以我一直好清醒咁任佢抱住冇點回抱,㩒開手機繼續睇時間,然後見到九巴app話快將到達我就推開咗佢。

「㗎車到啦。」我都好驚疑自己好冷靜咁講:「我有車啦,你快啲走啦。」

「哦。咁你自己小心啲,我等你去完旅行返嚟再見。」細路依依不捨,放開我嘅時候仲嘴咗落嚟:「咁我走啦。」

「嗯。」我推開佢,仲推住佢往太子地鐵站方向走:「行啦你。」

然後到佢走咗,我收返望住佢背影嘅視線,望住埋站嘅巴士,一時唔記得咗招手,㗎巴士又開走咗。

⋯⋯我到底喺度做緊啲乜。
我唔知,我真係好攰啦。
我唔想理啦。
好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞