[召集所有寵物小精靈既面孔] 十年後的小智,重新開始的旅程 (2)

702 回覆
122 Like 6 Dislike
小藍特別篇最鐘意既角色
居然red神同亞軍智都可以攪錯?

唔好侮辱red神
其實特別篇呢個係叫小智,不過為左方別區分先將佢改名做赤紅

其實特別篇都係叫Red
係香港同台灣為左統一所以都叫小智小茂

長知識了
其實特別篇呢個係叫小智,不過為左方別區分先將佢改名做赤紅

其實特別篇都係叫Red
係香港同台灣為左統一所以都叫小智小茂

長知識了

唔係喎
Red應該係我地玩家
好似玩家喺紅藍綠黃版叫做Red,競敵係Green咁樣
寫到咁大加埋漫畫入黎
咁樣大木係咪同一個大木
寫到咁大加埋漫畫入黎
咁樣大木係咪同一個大木

係,同埋都係諗住加有限既人物入黎
寫到咁大加埋漫畫入黎
咁樣大木係咪同一個大木

如果寫小茂
寫到咁大加埋漫畫入黎
咁樣大木係咪同一個大木

如果寫小茂同綠係兄弟都幾有意思
第一百一十三話 - 精靈被盜!

「那邊有聲音!我們快過去看看!」森林的遠處傳來一群男子的聲音,按估計應該是警察。

「糟糕!小智,我們還會再見的,拜拜~」小藍拋出精靈球,是波波球!而且是會飛行的...正確來說是飄浮。

我和賽莉娜目瞪口呆地看著小藍抓緊波波球慢慢飄走...

「別走,快把偷來的精靈歸還!」我對著那個懂得空中飄浮的波波球大喊。

「嘻,別生氣麻!只是借用一陣子<3」小藍竟然對我做出飛吻動作,這女子也太輕佻吧。

「莫名其妙!」旁邊的賽莉娜怒火中燒,只能說女性的嫉妒心是很強的。

同時,在城都地區的某處...

「比卡,伏特攻擊!奇異,葉子飛刀!」

「嗚哇!」「快逃,我們不是他的對手!」數名穿梭機兵團團員落荒而逃。

「這裏也只有一些小嘍囉嗎?」

回到小智那邊...

「這次不知道她會飄到那裏去。」我和賽莉娜慢慢步行回好奧樂市。

「雖然很不甘心,但看來她是逃走高手。」賽莉娜已由怒火中平復。

「褲袋中好像藏著甚麼?」邊走著我發現褲袋中藏著一張紙條。

「謝謝你的精靈球!我們在城都地區再見吧<3」紙條上是這樣寫著。

「甚麼謝謝我的精靈球!?」我急忙摸摸腰間的精靈球。「我的七夕青鳥!一定是剛才她擁抱我時襯機...」

綜觀整件事的結果,前往城都地區是目前唯一可供選擇的方案。

有鑑於此,我們急忙選擇最快的飛機航班回到純白鎮,再而準備前往城都地區。

一天後...

「小智,那麼快就由阿羅拉地區回來?」媽媽在家中迎接我們。

「多虧那個叫小藍的女子!」我心中只剩下對小藍的仇恨。

「賽莉娜,你們在阿羅拉發生了甚麼事?」媽媽轉而向賽莉娜詢問。

「這事說來話長...」賽莉娜向媽媽講解在阿羅拉地區的經歷。

「原來如此,怪不得小智如此憤怒。」

草草休息一天後,我和賽莉娜來到金黃市的磁懸浮列車站準備起程前往城都地區...

城都
原來之前個小銀到底係特別篇果個定唔係特別篇果個
精靈唔一樣 但係沙加個仔 好亂

係參照特別篇果個,但set左另一批精靈比佢
整返個世界賽打哂特別篇啲主角有無得諗
Red果面輕輕帶過佢係同一陣線 好想快d睇兩個小智隻秋 換妻都唔錯
咁特別篇既大木博士係
咁特別篇既大木博士係

其實唔洗諗到咁複雜。我個設定係,RED佢地係另一批由動畫大木博士手上拎精靈既人(呢個係故事原創設定,始終唔可能特別篇個大木博士過埋黎)
咁特別篇既大木博士係

其實唔洗諗到咁複雜。我個設定係,RED佢地係另一批由動畫大木博士手上拎精靈既人(呢個係故事原創設定,始終唔可能特別篇個大木博士過埋黎)

依排追返xyz 有無人覺得出親mega進化好似數碼暴龍 亞古獸時空進化咁

小智蛙就好似03咁進究極體
城都

my bad
城都

my bad

唔緊要,係我自己將佢放落小銀度
網上有冇特別篇睇?冇錢買哂咁多集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞