【颱風追擊】1822號熱帶氣旋 山竹 MANGKHUT(26W)#21

5001 回覆
352 Like 25 Dislike
鬆哂 好慘
今朝喎 出咗海就係南海之王嘅地頭
明哥話 9 10 就有 9 10
香港天文台在 18 年 09 月 15 日 07 時 00 分最新發出的香港國際機場天氣預報
TAF VHHH 142300Z 1500/1606 35005KT 8000 FEW030 TX36/1506Z TX30/1606Z TN25/1522Z TEMPO 1508/1514 02020G30KT 2500 TSRA SHRA FEW010CB SCT020 BECMG 1514/1516 03030KT TEMPO 1516/1522 05035G45KT 2500 SHRA FEW010CB SCT020 BECMG 1520/1522 05045KT TEMPO 1522/1606 08055G70KT 1500 +SHRA FEW008 SCT015CB BKN040 BECMG 1602/1604 11045KT=

decode:
https://www.hko.gov.hk/aviat/taf_decode.htm
游乾水
轉緊溫帶氣旋
而家個風滑浪岩晒
哦 是喔
反正大部分9 UP淡友BLOCK晒, 歡迎佢地繼續係度發功燈到香港有8,9,10為止
天鴿都係埋岸先嚟玩爆發啦
呢個幾好笑
HKO 210km/h
大浪灣等?
難得你唔玩膠喎
不過冇事嘅, 你嗌多d 西就ok架啦
其實溫氣都唔可以睇少
氣象學家
香港似乎同老溫冇咩緣
仲要惡撚到仆街

On9風膠
上次日本溫帶氣旋既豪雨
我都要加入淡友了
天鴿都係埋岸先嚟玩爆發啦

天鴿坐巴士喎
大家都是天涯海闊
其實係咪真係有真心膠覺得冇乜野,準備聽日出海游水滑浪?
最後 150-200 公里內掠過

10硬號風球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞