【颱風追擊】1822號熱帶氣旋 山竹 MANGKHUT(26W)#21

5001 回覆
352 Like 25 Dislike
今日會鎖返好哂架啦
出左memo要星期六前鎖好
其實琴日八點開始已經無船會黎香港

利申 哥哥做碼頭
淋病話港豬澳可以抵擋山竹 有哂驗證支持 Diu心諗d石屎數據做假既
個風唔係吹正香港
不過風速太強 安全起見
岩岩先係榆景灣對出見到有領航船帶船入黎
機場天氣預報 @ 15/09/2018 0700HKT
最新一報預測 機場午夜起間中吹烈風 日出前後風力將進一步增強至暴風程度
上八時間有機會進一步提早

TAF VHHH 142300Z 1500/1606 35005KT 8000 FEW030 TX36/1506Z TX30/1606Z TN25/1522Z TEMPO 1508/1514 02020G30KT 2500 TSRA SHRA FEW010CB SCT020 BECMG 1514/1516 03030KT TEMPO 1516/1522 05035G45KT 2500 SHRA FEW010CB SCT020 BECMG 1520/1522 05045KT TEMPO 1522/1606 08055G70KT 1500 +SHRA FEW008 SCT015CB BKN040 BECMG 1602/1604 11045KT=
淋病話自己係上帝派黎都up得出啦
唔信佢信邊個好喎可 上帝
又要上網望返d code
之後北向量多唔多?
向北行多少少就已經唔同哂
公司memo都有假
貨櫃船黎架?
星期一地圖上仲見唔見倒澳門
尋日收音機都講晒
真,天佑香港
😉
平西 8號封頂
無知問下
如果烈風圈有400km 係咪即係等於距離香港400咁上下就會上8?
咁又係咪即係等於仲有400km咁上下嘅距離就會上8?

琴晚仲係全西 呢定慢慢西北返
其實今次吹散啲乜,班友咁厚顏都只會話個風太勁,非戰之罪嘅廢話
係呢度就可以睇到部份人係幾咁天真
與其而家去希望個風唔好打黎,不如做足準備好過
就黎出海

除左冇左眼
感覺結構冇乜受影響
未出海大老山已經吹強風
風圈真係好撚大
一早講左地型會影響走向,可能短暫可能持續
好多時出海後會平西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞