[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
請教一下 nipponsim for japan會唔會有使用限期?
見到有d其他卡會寫住使用到2018年12月31日咁
我黎緊1月先去 驚經amazon買會買左用唔到
1231前要開通啦
岩岩返到酒店再試下又ok
想請問下鴨寮街啲 sim card 檔平日幾點收?八點去到仲有冇
勉強仲有d 既...
我遲d 一次過加晒呢d speedtest 落blog
旺角收22:30
邊度?想買3hk docomo 或其他 docomo
我個度得博元docomo
唔知, 無人試過. 你買的話就到時開心share speedtest.
想問問咁多位巴打呢張卡(3HK Docomo)有冇伏?
因為淨係去10日日本得呢張卡做到https://www.uroaminghk.com/products/japansim5-10days

另外呢隻uroaming 既蛋又有冇伏? $18/day 不限速,我見樓主個網講過uroaming 係真不限速,所以想了解下係咪真係快
https://www.uroaminghk.com/products/japanwifi

如果連埋klook 蛋呢個三個 choice邊個最好
https://www.klook.com/zh-HK/activity/3779-japan-4g-wifi-hong-kong-airport-pick-up-hong-kong/

Ps. 有考慮過自由鳥, 但見樓主個網有report鹿兒島勁慢所以縮沙了
再深入了解之後決定會用爽/banana/wiff bb 咁arm 3隻都係$28/day(高級版), 又係softbank, 唔知邊隻connection 同速度會穩定d? 同埋係咪真係如佢地網址所講無限任上不限速?
你要去佢地官網睇d 細字...條款成日改..
早兩日先問完其中一隻 爽 wifi 每日得500mb先係全速 好on9
新柴犬
阪神線西宮站
神戸三宮
八點仲可以搵到小龍或者火爆哥
位置係C2出口附近
Thanks
今晚去揾搵
麵包超人博物館
想買呢個,黎緊去5日大阪

呢張都幾好應該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞