[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
我其實覺得新柴犬如果真係無限data, given 咁既價錢, 唔會好快...
竟然超過5Mbps?
咁仲算唔算限速?
每日影完既相。。。RAW檔upload 返去隻NAS

女人IG/FB坐車煲劇。。。
6日行程,接近130GB流量
日本
我都唔知
嗰陣經專業旅運訂$40/5日
上banana個網睇應該係呢隻
就係見之前d巴打用嗰d好快
今日晏就天王寺
顯示係無之前咁快, 但用落都無大問題
聽日會去姬路 / 神戶

banan wifi? 呢個?
3 10日10gb
http://web.three.com.hk/files/three/20180724/roaming-idd.pdf

如果無睇錯應該係第一頁最底嗰個
10日10GB唔睇影片好難爆喎

FUP都冇咩影響啦...
啱啱難波站再test

新柴犬
其實 sim2fly 反應慢係咪正常?
上次去東京 7 日覺得要等好耐先開始 load,但一開始 load 就好快
仲有睇返原來定位個度超食 data 我無搞過定位 d setting,係香港都無咁食 data 用到尾二個日爆 data 超慢 之前用自由鳥都無 chur 爆一日 500mb 又係咁既 setting 我都唔明
自從上次4g跳3g再跳4g後
就冇再買ais
其實咩野咭好用
一多人買遲早死
繼續 JR 高山站
姬路城附近
買咗3docomo 10g
下星期去沖繩測試
好多地方都30mb以上
近4,5次去日本都係sim2fly, 唔轉用其他了
原來呢張10日,睇黎呢張仲正
呢張好似幾抵,兩張除開都係114一張,sim2fly都要78,但上次去福岡收得好慢
想買呢張去北海道 屌唔屌得過
你係邊個pdf 見到寫住FUP?
原來呢張10日,睇黎呢張仲正
呢張好似幾抵,兩張除開都係114一張,sim2fly都要78,但上次去福岡收得好慢

我買個時問過,佢話呢個只係秋季優惠
官網寫11月30日前先有優惠 先買先得 買完即止
sim2fly 速度快但係ping time 高. 好多時200+ ms ping time. ping time 高個問題就係你講既咁, 反應時間呆濟, 不過呆完之後既傳輸速度就好快.

ping time 低既sim 卡 唔多. 低既大部份都係日系wifi 蛋.日系wifi 蛋好少高過50ms ping. 或者好似我咁, 用日本上台Iijmio 卡, 每個月俾錢個d, 都一樣keep 住 低過50ms ping time
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞