[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
3門市/ 網上買都做特價

日本蛋-Global wifi-day1

京急線蒲田站列車上

濕9華為蛋,又係行5G神神地,仲慢過2.4G
算唔錯啦
最緊要穩定用到就ok
個陣睇你個Blog見到速度OK,又要用兩部機所以試下
不過今次震完,佢又無話有特別政策去幫我地哩啲要遲還機既人
真係有少少卻步
無計, 北海道本身用softbank 都係差d. blog 裡面其實係無乜北海道既testing. 加上震一震...差d d 實會.
AIS我都試過一部收到4G, 一部長期3G (2部都iphone6)
中國聯通 8日 3GB如何? $78
去4日,嫌自由鳥一日得500mb
若果一日500mb唔夠用
而又唔敢用AIS
會唔會考慮下蛋?
AIS曾經有試過收3G。。。但Reboot吓就ok。收返4G。
我都會帶張做後備
SIM2FLY 細包裝究竟有無伏?
睇完原來介紹得兩張卡
兩張卡都係廢
佢地講既, 係呢個post 眾巴打講左多過一年....

不降速呢3個字既卡, 掉都掉唔切
試過蛋好快冇電,但又唔想用先開,唔用就熄。因為要長期check email
去4日買3hk 7gb又好似好唔抵
若果你有需要用
就無話抵唔揸嘅
你都講左好多次不降速死硬...
其實同一批貨
我地同一代理兩批貨都有入
Speed test亦唔覺有分別
你啱
Pace 係 mypacemarket 既人?
yes ar
有tg嗎?
@pace9834
遊戲規則一樣, 歡迎所有sim 卡代理係呢度share 你地知既info , 不過為免玩吋連登, d 人問買卡既, 叫人留TG, 私底下攪掂.
如果係必需要用既, 唔好慳.

因為如果買d 唔夠用, 或者直頭唔得既卡, 雖然平左, 但係去到做唔到你要既野, 都係徙左錢.
昨晚早咗瞓,冇乜點upload相

今早係新宿0101附近試到一次極速

岩岩係原宿再試

LTE係AIS Card既
Wifi係日本wifi 蛋

第一日用量居然唔過10GB

邊間日本蛋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞