[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
邊度都一樣, 北海道一出札幌, 用softbank就好講彩數...
急求
10號就去日本 但唔記得搞sim卡d野
上去自由鳥睇運貨要5個工作天 速遞都要3個工作天
我驚佢趕唔到送黎 有無得去即場買果d
去一田、阿信屋或以下既惠康、Market Place等都有得賣:
https://www.birdie.com.hk/birdiehome/birdie-x-wellcome/
我買過一隻sim2fly 中伏得3g
但有隻包裝得好靚的sim2fly就咩事都無
對上十幾個post有賣既巴打telegram 廢事好似打手咁 請自己搵
挑機
之前特價$40/5日手快快租左呢隻Banana Wifi 啱啱再check 得5Mbps

而家諗緊買club sim 定新柴犬5日卡去做後備

利伸:高用量用家,可能睇下公司email
咩卡黎?
咩卡黎?
因為我去10日 買7日唔上唔落咁
所以先想買自由鳥 按日計
1. 亞洲11地5天4G任用數據* (建議零售價 HK$75) :
佢係話任用數據
但如果按日買係500MB一日
我有睇個blog 話平既任用數據都係伏
牙 pace話Nippon短期冇貨返,仲有邊度有?
個網入面好似冇
中移動張8日4g(首3gb有4g速度),街賣$80~90幾都有, Softbank
應該去大城市(東京/大阪)之類冇問題?
5Mbps其實都唔算太慢,我試過係5Mbps既情況下開google map都唔會load好耐,你唔係睇片既應該問題不大
3G嘅1/3速度都冇
佢任用意思係每日500MB後降速,佢唔係嗰啲全程降速啊,自由鳥評價唔錯的
佢每日$15,所以佢寫5日係$75,你買咗後增值到夠10日用就得了
無問題
3G得幾百Kbps架咋,5Mbps唔算好慢架
3G最高可以去到21 Mb
嗰個什麼百幾k對我黎講叫限速

咁當然啦 你接受到冇問題
我就唔得啦 好似好平 屎自己食
唔該曬!!!!
平時啲wifi都係10幾20Mb,你見呢度啲test用wifi蛋或其他電話卡有20Mb以上已經叫收得好好,同埋你係香港用3G既話基本上慢到乜都開唔到,邊可能有21Mb咁高呀?
冇問題 你講香港
3G 7.2Mb 有冇聽過?
咁你覺得5Mb係3G 定 4G嘅速度?

我都係同一句
最撚憎啲公司寫就寫4G
用就3G + 限速
啱呀 仲要無限添
買返黎考自己EQ呀?
有十日版3docomo
鴨記仲有小量但唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞