[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
呢隻樓主個blog有介紹,話係日系wifi蛋,似乎唔錯,不過kkday而家仲有另一款wifi蛋就未介紹過,睇kkday裏面既評語都幾多,收到好又多電,唯一係部機大咗啲,唔知有冇巴打用過呢?

睇啲用家評語,似乎kkday既wifi蛋好過klook嗰啲
即係呢張? 佢只寫20蚊我唔知係邊隻
一年前book過kkday係banana 提供,隻蛋夠耐用夠快
但唔知而家依隻實際係用邊間
問過客服唔肯講
睇相就一模一樣,應該係呢隻
睇啲用家評語應該係爽wifi
無計....因為d speedtest 都係呢度既巴打俾. 佢只係話$20 個隻...咁我就只可以照搬番佢講既野落blog....
另外佢兩款機都寫咗係機場A05櫃檯攞機,A05正正係爽wifi counter,所以兩款都應該係爽wifi
唔該哂
請繼續test, 睇下係咪真係無限, 我諗你要chur 下佢先知
當時個報告係我試既

我只可以講,依家佢應該換咗啦,之前隻蛋上面寫嗰間公司依家都摺咗了
我睇晒d comment.

佢係似有2隻款

呢隻$13 , 係咁既部機

呢隻係用Skyroam Services Limited. https://www.skyroam.com/wifi-pricing

另一款 $15, 係咁既部機

跟據comment 講係爽wifi

15蚊日包日本插頭 又有外置充 其實幾抵
睇comment 6、7月左右應該只需$13,而家加咗價了
再早期甚至見啲comment話係$7日,平到咁
無限 真。限速

不過樓主個blog話「我試個陣都用到4GB data 到, 無見減速」,kkday寫明係「不降速」,睇啲comment都話佢真無限完全無降速
咁要睇吓你點樣定義限速呢兩個字
至少我自己接受唔到呢個速度
去16日
主要都係WhatsApp ig fb同google map
係咪買exnippon11日加ais一張會好d?
Exnippon之前用過 我覺得ok
樓上有巴打現身, 就係blog 裡面 kkday 個speedtest 提供者. 佢話當時用個間代理, 已經接左. 所以轉左而家呢2間. 個位巴打當時用個陣, 係無限.

不過而家轉左呢2間代理係點 , 暫時無人回報過所以唔知...
EZNippon 已經無左無限data. 我係你會買1張AIS, 1張自由鳥. 自由鳥有得自己手機加日數加data.
Nippon sim會唔會好d?
我見佢話10大主要app唔會扣數據
重點係快極都得1-2mb 幾多數據都冇用啦
蕉wifi我之前6月試過網速都ok,係隻蛋電量差啲
嗰陣經永安訂
Banana wifi好貴啵 28蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞