[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
京阪神 新柴犬係咪ok?
鴨記有係貨
請問維訊數據好唔好用,好多人前去韓國租過。 唔知佢日本o唔ok

另外想問之前見過張 7日10GB, o唔ok

諗住買一卡一蛋
Iijmio type a係咪會限速?
話就話有3gb data
一開始用都好正常
但我用左1gb之後就變得好慢
係連wtsapp send圖都要幾秒
Twitter,ig load到2046
去左幾個唔算偏僻既地方都係咁

四日市

之後幾日係幾個地方測過都係咁
上面有巴打用緊, 你試下問佢ok 唔ok
無用過維訊...唔知. 張7日10gb 暫時係好ok, 如果你有band 19 的話
我用個陣除左12~1pm 係慢之外, 其他時間無問題.

最後淨係搵到呢張
仲夾唔夾得切
請問去東京7日大部分市區 想問下買3hk個張10日10gb好定ais好?thanks

上次去大阪用ais覺得麻麻
請問去東京7日大部分市區 想問下買3hk個張10日10gb好定ais好?thanks

上次去大阪用ais覺得麻麻

利申用iphone8
咁呢次可以試3hk 個隻
夾得切,我仲未搵到人買
kkday 15蚊果款wifi蛋係咪唔錯
見佢用日本果款蛋
Mypacemarket 6日無限
大阪關西機場

京都

京都一放工時間試跌到落1~2mbps

Test過發現應該係IIJ peak hours自己東京嘅backbone用爆左,而唔係限咗速
暫時一日用咗1gb到
請繼續係唔同地點test, 我落blog .
個表現好似我係日本用上台 IIjmio Type A 個隻速度. peak time 會跌得好勁, 其餘時間就好快
btw , 我想問係docomo 定 softbank?
買咗airsim 三日日本
Docomo 3Gb 4G $78
定係 softbank 4G $68
屋企兩老去北海道6日
唔太識整智能電話d setting
係咪用ais穩陣啲
可以係香港等我整左先
Iphone大把插完開漫遊即用
有冇巴打用過呢張,呢張咭好似CSL新出

應該低ping 過ais
冇實測你點知
仲係炒價,不是太吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞