[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
係唔平, 不過個台灣代理話...係日本直送, 無限FUP. 咁如果佢真係好似個陣 EZNippon 咁真無限, 我又ok 喎.

留番個位先

https://simegg.city/r_maya
不是
速度有明顯差別
想問新柴犬可以喺邊到買?鴨記?
我覺得都唔係直接原生日本server。。。ping time又高到不得了🙈
平均50至100左右
IIJ backbones
邊間咁伏
係桂林街嗰度啲細檔口
我整個blog 主要原因都係希望可以其他人避開中伏卡, 不過連登真係香港一小撮人...要趕盡殺絕呢d 伏卡, 係要大部份hk 人睇到呢個blog. 不過我無其他方法推廣..除左係連登
我八月底、九月頭去北海道係用圓形個款
係去旭川個到收得唔好,之後有Whatsapp同客戶服務聯絡
佢地都show左張網絡分佈既圖俾我地,個邊既Softbank網絡覆蓋係無咁好
其餘時間都大置正常(有陣時無端端斷線咁囉)

係舊電有啲怪,夜晚待機可以食左幾十%(所以一定要熄機)
跟住用電情況又係一陣時好倒水,有陣時好耐用
補張對話圖

blog 內懶人包其中一段
我覺得club sim幾好
而家有買4送1
價錢同自由鳥一樣
但快好L多
唯一唔好係用完500MB無得畀錢再買
sor
原來自由鳥都加左價$15 一日
clubsim 4送1 仲抵
最衰用唔到十日 唔係既有得諗
留返下次用囉
或者clubsim+其他
黎緊去關西8日, 諗緊用3Docomo 10日卡 定 新柴犬 好?
1個人去高用量, 好似3Docomo穩陣d?
係呀
舊年用的盧飛快果張都幾好
3Docomo 10日卡 買2張有平, 但唔知幾時之前要開通
旭川都唔係好郊區啫
係唔算好郊區, 不過北海道一出札幌, 用softbank就好講彩數...
下個月去關西(京阪神)7日,請問大家覺得 sim2fly 4gb 8日 or 行softbank既新柴犬 8日 好D?
函館有冇包膠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞