[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
3hk 7日 (手機要support band 19), 自由鳥, 中移動無限7日, AIS 經mypacemarket 或幻想達人巴打買
岩岩張3仔 7日卡完全上唔到網
信號只係有3G

完全唔知點解
人在東京
同行既屋企人張卡都一樣

就算用曬都唔會全部用曬掛
岩岩張3仔 7日卡完全上唔到網
信號只係有3G

完全唔知點解
人在東京
同行既屋企人張卡都一樣

就算用曬都唔會一齊用曬掛
一樣,我係大阪
我都係喎 頭先兩張3hk 10日完全上唔到網
講漏左我喺東京
岩岩上得翻了
same 我驚聽日又係咁
esim日本有冇邊間有plan
1月上旬會去東京+河口湖
共10日9夜,兩個人
想買sim卡為主,wifi重+充電麻煩
已睇完個blog,自由鳥12蚊每日得500mb好似唔多夠,10日姐係得5GB,因為住民宿無wifi用
如果筆直每人$200以下,應該點搭配最好?
例如每人兩張7日卡...求解答
每人兩張聯通無限
3有張10日10GB唔會好啲嗎?
好似速度都好快,但樓上兩位巴打好似就係用緊呢張但上唔到網?
上面咪話完全上唔到網...
3hk 10gb 10 日 叫最接近。 上面無啦啦用唔到一段時間, 段估都係3台 d 小問題, 呢d sim 卡實會有d d 問題, 只係睇你好唔好彩。 你要absolute 靚connection, 係只有日本當地租嘅wifi 蛋。

我自己係通常日本租wifi 蛋 加一張hk 買嘅sim 卡 for 2個人。零死角。
12月中旬會去東京+河口湖
共8日7夜,兩個人
想買sim卡為主,wifi重+充電麻煩
已睇完個blog,係咪買兩張AIS Sim2fly 八日卡就得??...求解答
係, AIS 搵幻想達人巴打或 mypacemarket.com 買.
thanks!
始終覺得要袋部wifi機又要袋多粒電,好重又曬位置...冬天啲衫已經好重
我諗都係會買3台果張10日卡,希望無事
btw thank you very much
想問下柴犬卡宜家係唔係唔好用 黎緊去大阪八日買3docomo 定係AIS 好 thanks
LM
3台docomo得7日,除非你接受到有一日無得上網 如果買10日成130蚊

8日如果4gb夠做就ais 平靚正
清唔好意思想問下點check手機有無band 19
自己用iphone7 女友用3星 唔知佢嗰部有無
去東京用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞