[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
唔好貪平 我而家用又唔係 唔用又唔係
google柴犬卡 慢
改左apn 認證設定

同你買果張 入面個setting用唔到點算

又話開個apn叫via ..
重設個網絡啦

唔得就tg搵我
android點reset , reboot左三次, reset左 幾次

一陣tg你

呢個
IIJmio Plan D 日暮里

reset完
小倉
唔洗班Apn VIA?
apn係上唔到網先搞
睇黎九州用新柴犬卡慘過食兩舊屎
reboot reset都試過好多次

speedtest尋找伺服器都10 秒以上
都係算啦 可能新柴犬同我手機唔夾
或者呢區訊號唔好
其實都冇咩要求得乜, 除返十幾蚊一日

最後決定買一張靚包裝ais同埋換一張藍色旅遊版club 到時測下速
你個signal 係咁跳.

你改完apn 認證之後, 左上角係行4G, 速度正常番

跟住過無耐...你再試個陣, 跌番落 H+.... 即係3G...

你用緊咩電話?
zenfone
奇怪.

不過你係真係4G 同 3G 速度係咁跳黎跳去. 你自己留意下左上角, 係出4G 定出H+
4g

可能唔夾 由佢啦
巴打tg係咩,有咩卡賣
除左BLOG入面果兩款WI-FI強,重有冇邊隻推介
個MODEL好似都幾年前,驚用得短啲時間。定其實一般都夠?
BLOG主用果款而家貴左好多咁
諗緊netgear 定其他好
https://www.price.com.hk/product.php?p=327515&ct=review&show_form=1

即係呢隻華為 E5885 Wifi pro 2

https://consumer.huawei.com/cn/mobile-broadband/mobilewifi2pro/

佢有band 19. 應該係有chap/pap authen. 所以係用到docomo 卡.
有冇人用過全日通 DOCOMO 日本4G上網SIM卡 8日呢張
黎緊去二十日
以前用開ais 8日4gb
但呢排見咁多人話收唔到4G
諗緊新柴犬定3呢張
穩陣起見最後買左兩張3漫遊咭
10日,話10gb後先會限速
見特價224兩張
平均112 10日10gb
希望唔會中伏

等你報告
邊道買特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞