[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
docomo版收左皮
我都買左
10月尾用
希望冇問題
但應該會買定多一張spare
諗緊買邊張
如果docomo真係因為有人扯爆流量先至bam,咁softbank版死都係時間問題,用嘅人最好準備多個backup方法
Docomo 版被bam 既都係starhub 做供應商
巴打知啲野
因為我奶野個時見到者
softbank應該無問題?
暫時睇好似softbank 未有事
去大阪,買左ais,聯通,3hk
ais 最快但ping高,約240,地下鐵有signal可上網但完全開唔到gps,上返地面先開到,速度由5Mb/s 到40Mb/s 都有

聯通同3hk 速度冇咁快但ping 低啲,約140,搭緊地鐵都開到gps,速度約5至15Mb/s
你而家係大阪? 張AIS 係幾時試?
除左facebook 唔包定位流量外, 其他佢講果啲 apps 冇咩伏喎

sim2fly 石垣,用到4G 冇問題
我個fd用line用爆既。。。只係用line。。。
我今次張sim2fly用得3g果張勁簡陋,得張sim card咩都無
之前收到4g果隻係有iphone simcard 針送埋
之前另一隻sim2fyl
今日張柴犬唔知做乜完全上唔到網, 今晚得閒先再試下佢咩料
好彩有sim2fly 做後備
我今次張sim2fly用得3g果張勁簡陋,得張sim card咩都無
之前收到4g果隻係有iphone simcard 針送埋
之前另一隻sim2fyl

個包裝面頭係咪有中文LOGO?
之前我都試過買過,入面得張Simcard,包裝好差下
4. 最穩陣既, 一定係買大牌子既, 好似 3HK docomo, Nippon Sim (docomo), 中國移動7日無限卡 (softbank), 中國聯通8日 (softbank) , 自由鳥 (softbank) , Airsim (softbank or docomo), IIJMio 6 天無限 (Docomo) . 呢d 係真係有d 大公司back 係後面既...就穩陣d.

想問問 3HK 係唔係呢隻日本卡?

呢隻係唔係無限不限速?
本來諗住買柴犬…不過都係穩陣 d 好,去到用唔到實俾老婆屌死
去日本計
暫時用過都係鴨寮街買果張3嘅7日日本卡好用
唔貴穩定又夠快未甩過線
唔記得有無中文
用開大包d,有針送,個面係硬卡紙咁上下就無伏
無針送果隻係勁細包,一個膠袋包住sim card同勁細張教學紙仔咁
我懷疑係真係2批貨黎
橫濱站

澀谷站副都心線月台

新宿站外

池袋SunShine City, 訊號收得幾差下.
sim2fly有三個包裝
一個大包裝
一個係有封面既細包裝
一個係得張卡既包裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞