[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (7)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
NTT DOCOMO
我諗唔同台應該得接收有分別,佢個底都係嗰set野
估,
至少唔洗返泰國
返香港近d
我見到fb
賣$60
平過ais
$60就屌得過
Mypacemarket 6day unlimited
心齋橋收工時間
搵到人夾未?好似遲得濟覆你
iphone 6 以上, docomo 同softbank 都得.

Android, 無band 19 既揀 softbank
唔好意思呀已經有巴打夾了
宜家去門市仲有貨,張卡用到31/12/2019
好呀好呀 唔該曬
3台d 卡好抵玩喎..........
潮偉巴我想問,iijmao 香港 roaming 收sms係用邊個台🤔
仲有就係如果喺日本嘅時候send sms 比日本電話係點收費? 定係果160¥已經全包
我試過CSL, 試過3hk. 好似睇心情咁跳. 都一樣收到sms.

係日本 send sms 好似無收費, 最少我唔見有

https://www.iijmio.jp/hdd/spec/
SMS 收費: 国内SMS送信料 3~30円/回
係喎, 係第二頁有寫
国内への送信
送信文字数 送信料金(税抜)
1~70文字(半角英数字のみの場合1~160文字) 3円
71~134文字(半角英数字のみの場合161~306文字) 6円
135~201文字(半角英数字のみの場合307~459文字) 9円
202~268文字(半角英数字のみの場合460~612文字) 12円
269~335文字(半角英数字のみの場合613~765文字) 15円
336~402文字(半角英数字のみの場合766~918文字) 18円
403~469文字(半角英数字のみの場合919~1071文字) 21円
470~536文字(半角英数字のみの場合1072~1224文字 24円
537~603文字(半角英数字のみの場合1225~1377文字) 27円
604~670文字(半角英数字のみの場合1378~1530文字) 30円
尋日先去門市買左張10日10gb
IIJ 6 days unlimited

福知山 JR

咩時間會快番d?
起碼門市張10日10gb有巴打試過係快先 買2張都平過鴨記
雖然我見到新果堆都好似好吸引
但鴨記果堆都係快既?
已2張計同批發差唔多無分別
上星期去北海道 買左張AIS sim2fly 8日 全程得3G
send email 問AIS CS 話張卡冇登記passport 所以block左4G
一樣都係10gb版不過新版升左去50gb姐
無登記passport? 即係要去佢網站做登記? 唔係掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞