[威士忌12] 若要生活好 勿飲Black Label

676 回覆
30 Like 6 Dislike
Kavalan 根本係攞酒廠最高質素嗰啲酒去評,同賣出街係兩回事,始終佢賣原酒系列,攞獎嗰桶酒賣出街係貴啲
不能夠忽略參賽的量
看MMA 就知道
依家連ikea都有威賣
啱啱行過間酒行 今日執
買左枝山崎12年俾男朋友
淨係知佢中意飲烈酒 唔知啱唔啱佢胃口
我覺得係D對手 少左出賽就真

你睇番2017年jury report 佢都講左

Last year there was an aberration in the competition, as the number of entries
from a certain distillery from Taiwan represented more than 10% of all
whiskies and to avoid this embarrassmentthis year
we had to tweak our rules
to limit the number of entries from a single distillery. Now all is well, it seems!!
好難答你
山崎12都易入口嘅
與其話對手少,其實KVL 過多似乎更合理
report 只提taiwan 過10% 知咩事
但你拎番同年
有咩大廠ob 有咩有得打下先
老麥esc?
老納65x系列?

唔用單桶好似選擇更少
up乜....

都唔係支支參賽

但kavalan 以量取勝 唔係就係依幾年比人屌既原因咩

之後記得d 評審就屌番 係其他作品唔多攞出黎先會出現咁既情況
好想知邊位手足咁得閒日日mon post 負評
好似唔同題材既PO都有D咁既情況
個個CM都負皮佢應該一D都唔得閒
kvl玩爛左之後,好多公司已經講明唔會寄酒去參賽
雖然知依度啲巴打唔飲Black Label
但請問邊度有依支賣
fans想儲
你個網咪有得賣
留個靚名

睇kingsman睇到對whisky好有興趣

想問日威威啲定Irish Whiskey威啲?
我單買依支shipping 好似差唔多半支酒價
所以想知會唔會有地方可以買
Sorry 唔太熟whisky
緊係蘇威喇
冇咁快 等下啦 出左冇耐
萬眾期待既Johnnie Walker限量版White Walker Edition嚟啦!
仲搶先全港,登陸係今年嘅Whisky Live HK。
我地將會連同Standard及Premium門票一同預購,
限量100套,暫不作獨立發售。(不適用於團體優惠)
1. 此預售White Walker威士忌將於十一月下旬推出,如有延誤,則作另行通知。

Whisky Live 票價$380 加 酒價$400
唔啱就再等下

https://shop.eventhk.com/wl18std
https://shop.eventhk.com/wl18prem
遲下去日本想買返枝12/18年既
有無咩推介
有冇巴打知邊度仲有AnCnoc 12?好似好多地方都冇貨
R字頭果間有下話, 你上鋪頭睇過?
係wor,原來返左貨,應該,諗緊買ancnoc 定glenfiddich 15 Yo
有無巴打想去whisky live未買飛
我買多咗張standard group ticket$330
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞