F1 2018 意大利站 討論區 (2)

858 回覆
2 Like 7 Dislike
而經我再三思考 以及大家既討論得出 vettel可以最唔腦沖 最唔meltdown 最冷靜 最對得住四屆titles既做法就係入呢個灣前dup停部車 讓比咸神過左先 之後由kimi檔住咸神比vet過 咁就係最perfect既戰術
大家點睇jokingonly
避唔避到就要睇Vet部車嘅telemetry

如果轉灣嗰刻個g force唔大,啲軚仲有冗餘嘅咬地力嘅話,Vet係可以刹車刹耐啲慢啲入灣俾Ham過咗先,攞靚啲線遲啲再同Ham鬥

如果已經用盡條軚嘅咬地力去轉過灣嘅話,咁就真係避無可避,一係Ham做好人miss咗個灣留晒位俾Vet

Btw做乜今場後面啲車係咁用escape road
唔好笑,負評
https://www.reddit.com/r/formula1/comments/9dckkp/racing_lines_traced_from_kjkas_monza_t4_video/?utm_source=reddit-android

冇犯規,冇得避
但識得預判危險位置,避免自己中伏
都係經驗同技巧
大頭試Indy Road Course
岩啊清 我都係用返大家既形容詞 我都覺得唔好笑
其實佢係想kimi自動波囉,上次德國站要佢講咁多次已經好無癮
VET:無啊,我係話kimi 係前邊消耗緊我條頭胎咋,無叫車隊叫佢讓我行先,真係無!!
Kimi: 你講清楚叫讓車,我實讓架喎。不停講啲咩車胎同pace,我邊度get 到你係要我讓車
我分唔出kimi呢句嘢係真心定扮懵
我覺得係真心
佢一就一,二就二
kimi:簡潔啲 唔好阻住我揸車
Kimi: 你講清楚叫讓車,我實讓架喎。不停講啲咩車胎同pace,我邊度get 到你係要我讓車
我分唔出kimi呢句嘢係真心定扮懵
我覺得係真心
佢一就一,二就二
kimi:簡潔啲 唔好阻住我訓

依排又傳返叻叻上頂Kimi 我覺得係比d說話vet 起碼vet唔係keep住老奉第一車手
Kimi ig
應該係真 垃利ceo個細佬都up埋一份
又話星期四公佈,到依家都未有消息
FIA has banned Ferrari from using camera cooling bags after much speculation behind the tactic:

https://www.motorsport.com/f1/news/fia-moves-to-ban-ferrari-camera-cooling-bag/3172598/
支持叻叻個個係Chairman of the Board (同Marchionne關係好親),所以想跟返Marchionne既遺願簽叻叻。
細佬係叻叻fan屎,但出名唔專業又唔受控制。所以琴日即刻del可能只係想俾壓力法記簽叻叻。

但話事權係新CEO到,而新CEO講過車手決定權係Arrivabene到,而兩個都想繼續留Kimi。
當然chairman可以override任何決定

而叻叻經理人係Jean Todt個仔,所以Todt會唔會俾壓力法記又係一回事

所以而家係七國咁亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞