F1 2018 意大利站 討論區 (2)

858 回覆
2 Like 7 Dislike
第一圈比賽 , 仲有53個圈
有隊友係前面
S彎 , Ham食左內線
仲要輸左個車頭位
縮係正常同應該
為啖氣有撚用?
Overrated
FIA不嬲除左benz

隊隊都會罰
邊隊搞9 benz就罰硬
講手車Alo之後到Ham
有靚車下,Vet同Kimi其實差不多
但廢老一揸雞車就hea
二打一同二打二真係差好遠,如果今日vet 無炒,當比HAM 上第二,KIMI 第一,VET 第三嘅情況下,BENZ 嘅FAKE PIT 唔會有用。
唔通話Vet唔洗縮咩...話得係racing incident即係兩個都有責任啦,邊會淨係講Ham要讓多啲
對Over take 同 Defensive Driving 有問題可以睇片
今日Ham VS Vet就好似 4分15秒個一段
https://www.youtube.com/watch?v=9D9cYz4C0I8
Benz迷真係好肉酸
hahahaha... 我今年睇返F1 ⋯⋯ 引象中已經起碼3-4個站禁fake pit stop....當年一早就比人罰9左⋯⋯ 特權到呢,唔洗比賽啦,就禁班個獎比ham同平治咪算9數囉。
睇到6分02
最仆街係Benz個Pit係拉利前面
不願面對。。。我彈出又彈入,吹呀
樓上汽車會條友呢
見到Ham開心個樣真伙係
拉利生性D好唔好
公公咁樣撞都係韋少錯
Fake Pit呢啲小事
跟手無視埋fake pit同wingman
當年法拉利,Schumacher, Ross Brawn, Jean Todt年代,你可以話FIA 係法記,但真心無依家禁黑⋯⋯ 都有Renault,BMW,仲有Michelin, Bridgestone玩下野,依家?不如叫平治hamilton 自己玩咪算囉。

如果Vettel 跟kimi尾
Ham就會往左late brake 食左內線。
因為Vettel 要早brake,受制於前車kimi
唔係話撐邊個,因為Vettel 係果個moment已經食緊三文治,佢去選擇對自己有利既路線
你同我 都係睇緊上帝視角

同埋你地玩F1就知,你落brake係受制於前車
你再望望kimi落brake
如果跟住kimi,就會失位,過埋T4T5 就會落後0.幾
不過唔排除Vettel 上腦唔讓
想問下係邊到可以睇到禁fake pit 條例,真係想睇下點解無人學benz 做fake pit
其他隊知道自己做會比人罰
死緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞