F1 2018 意大利站 討論區 (2)

858 回覆
2 Like 7 Dislike
點解會講到拉利分一,二號車手,而Benz 分一,二號車手咁癲嘅 .
一,二號車手係拉利傳統咁滯,即使有架火星車都係清楚明確咁分一,二。係TO 未合法前 已經做到好出面「Alonso is faster than you 」呢句嘢係當時聽真係好衝擊。
至於Benz,自Ros 退休之後,管理層已經好明白攪唔惦內鬥,Benz 應該慶幸今時今日唔係HAM +ROS 呢個組合。
F1係玩team work, kimi 同bot 兩個都係盡責嘅二號車手 , 如果你硬話BOT 係公公,咁KIMI 今時今日嘅角色何嘗唔係似個保姆呢?
利申:好鐘意kimi,唔想佢做保姆
VET 心諗,屌!!
細牛F2同GP2都好似唔夠分
申請唔到super licence
紅牛係咪諗住MAX 可以玩多十年,唔洗train 新人
https://www.google.com.hk/amp/s/amp.reddit.com/r/formula1/comments/71kvys/2018_f1_superlicense_points_system/?source=images#ampf=undefined

依家新人要3年內拎到40分先可以申請Super license
紅牛D車手唔太得,唔多夠分,佢地都唔想
Kimi 依家都幾明顯係拉利既2號車手
但拉利用佢都冇用到好似Benz 咁誇張

睇返Jacques Villeneuve 條片,當年拉利用副隊阻人
依家Benz 直頭用自己隊既二號車手
如果Van去揸細牛又點睇?

Haas有冇位比Kimi?
我諗Kimi 退休都唔去haas
啊叔大把錢
唉,有時都唔明拉利想點
係二號就講到明 而家眼高手低
做得勁樣衰又兩頭唔到岸
平治今年都有叫奧干做野架
其實ocon揸得幾好 點解反而唔要佢?
因為無經驗定咩?
Benz 自己冇二隊
兩隊客隊都係要錢唔要 talent
佢部嘢都唔知咩
長期同前正+40s
但又長期碌緊唔茶記
所以威記咪柒到喊
二世祖都develop唔到部車
康打偈稱霸嘅年代!
最好玩既年代
就算Ocon 有表現,Benz想收返佢就收返佢
真係唔值得威記同神油投資

成件事始終都係Benz青訓制度既問題
邊度黎個架仔上f1 啊
岩啊
專心做2隊train人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞