F1 2018 意大利站 討論區 (2)

858 回覆
2 Like 7 Dislike
拿 當你覺得呢個車手靠車贏
你就會覺得佢手車廢。
但2012巴西站,佢比人炒爛左架車
Keep住上,重要比車隊玩左野 入多次pit
都繼續追 我覺得呢下 都值得佢攞。

今年巴林站 死挨難挨 咁係咪又叫無技術?
奧地利站 咸爺成個怨婦咁
咁係咪又代表佢無技術?
我唔否認alonso既實力,但我覺得佢唔係車王果皮
同埋拉利近呢八年,長期都係no2/no3車隊
證明本身部車已經唔係差
你睇返佢05-06 拉高倫同車神 都係輸係穩定性
咁我又唔係幾覺 alonso係超班
我唔知你有無睇nba,波神可以令成隊提升幾個level
我相信F1車手既作用都係一樣。
你有幾何會見車手屌鳩車隊,Kimi屌鳩車隊?
咸爺除左16年之外,17,18輸左都不斷對外講 下場會同車隊keep fighting.
Alonso 我覺得格有問題先搞成咁。
一直都比人話佢玩政治,先搞到今時今日咁
人地個個都話無興趣簽佢
其實今年啲胎軟左一個level
呢條黃 即係上年既SS
襟行到癲
直路尾前見到ves想用陰濕double move黎守不過公公唔理佢直衝
咪就係囉~我認為verstappen 條線禁入好正常,唔係行依條線唔通90度入彎?我覺得係比賽一部分,唔洗罰啦,做咩要罰姐。
下?
max 一路向外飄wor 唔留位wor
77 被迫上草咁滯
守內線邊係咁守完飄番出去外線gar
呢d S 灣守內線果個個個都係90 度入彎gar la
唔係諗住守完內線仲可以用正常racing line 咁入灣ma

撞果下都未入灣就話77 一係miss 一係炒落max?

喺罰Max之前第41圈嗰時有大牛radio同Max講話Charlie Whiting 有留意到佢疑似唔留位
但無足夠證據所以嗰吓無罰,淨係叫佢唔可以再咁做
但到第43圈Max都係咁唔留位
結果俾人罰咗5秒
最尾兩個圈已經話條軚critical
好彩無爆唔係拉利真係喊出嚟
到時benz 排一二,可以並排巡遊
BTW車神 K Mag點解排包尾咁撚廢?
暫時今年睇到依一刻
我覺得
1.拉利同Benz火星車差距細左好多
2.Ham加Bot 大佬二奶,再用Benz戰術,真係好仆街但好effective
3.拉利戰術拖泥帶水,Vet心中不滿
4.暫時Ham比較Vet穩定少少
5.19max成熟左少少,開始有D主力車手既味道
大頭喺拉利4年,有兩年揸住架垃圾攞第二
論鬥心佢有可能衰過Ham同Vettel咩?
McLaren have confirmed Stoffel Vandoorne will leave the team at the end of the season
正想post
Lando Norris 睇來下年有機上
大頭已經讓左個位比Sainz 無計
一路跑
我一路諗起05年場紐布靈
開賽同墨西哥佬炒車
Official Norris下年拍Sainz
唔洗問又係人地問題啦
K Mag點會炒人咁傻豬
咁收得皮 冇個冠軍人馬
Ocon得番威記有位 (如果kubica唔上),真係另一個pascal wehrlein
邊個拍邊個都冇所謂啦
呢隊野
管理層 研發部發 領隊都係垃圾
*研發部門
不過好睇嘅,norris vs gasly vs 叻叻,F2有幾個都有d料,George Russel/ markelov 希望遲d都上到F1啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞