F1 2018 意大利站 討論區 (2)

858 回覆
2 Like 7 Dislike
MIA呢個名唔係亂改
 草地都計pit lane
reddit見到人咁講

Merc had a radio call early on to HAM saying to do the opposite of RAI.

Ferrari came out first, so Merc followed just incase Ferrari did a dummy (which if you watch the pitlane feed, they did IIRC 2-3 times).

All teams to dummys. Its not new. It's done just incase the other team do something unexpected. Dont be acting like its just Merc doing it because its not. I do not support or condone it, but it had bugger all to do with todays result, nor had any impact on anything in the race.
難,咸堅係穩定
講真, 我係拉利迷 但呢樣野只係放大左平治做
我相信如果淨係得平治做, 唔會有車隊唔出聲
今場輸, 有幾個point
1. 一開始無講明拉利比邊個贏
2. 會唔會早左入pit
3. 2打1
4. vettel撞左

1. 因為一開始 kimi閘vet, 然後vet入內線 etc
睇黎拉利無講清楚
我覺得如果拉利要贏, 真係要分返1.2號車手
另都有可能係因為kimi呢場要贏冠先可以keep住留係拉利

2. 入完pit做既時間係贏ham, 但拎住條新黃過唔到公公條舊紅
呢一點又真係kimi自己問題, 呢幾個圈比咸爺追左接近3~4秒返黎

3. 2打1 呢d,唔講啦

4. vettel係咪應該讓,以利益最大化為主呢?
定係急於想係主場拎冠黎提升士氣

Btw. kimi應該會換走
同埋平治個胡SO佬次次黎親睇,平治都一定會贏車
你地留意下

原來條例寫到咁模糊,就咁睇只要你唔係on99無目的咁行出pit 都無事。即係話車隊落order做pit,班pit crew 就可以出去擺陣,轉頭車隊再落order 話唔做啦,即刻收隊就無犯規。
我有冇理解錯?
兵不壓詐 完
原來Stroll有分

胡SO佬 係平治大老闆,前果排來過香港
仲要好似次次到場HAM 都有精彩演出,上一次好似係德國站,胡SO 佬攬住佢當仔咁
係 佢係平治福星
德國站黎左 咩局面都扭轉。
另外網到有分析講得幾岩。
話拉利轉左領隊,部車同其他野都快左,但係
無做冠軍隊好耐,唔知咩時候應該做 咩時候唔應該做
平治係呢方面做得好好,就算以前堡哥係度。
都講明唔準過。
拉利似孚好避忌叫kimi做2號車手,我覺得唔夠果斷。 如果拉利係想要冠軍既話,係要犧牲一個,成就一個

Overall黎睇,公公係做到野
Kimi偶有佳作。
唉,今站 好失望
這而家最好嘅方向係同冰人續約
下年俾佢哋鬥,但今年先助Vet盡力爭冠先
無論車手定車隊,垃利都真係霉咗太多年
最好係唔續。
拉利唔想開到聲叫kimi做二號
但換叻叻上黎,就可以直接叫佢做
垃利架車係做得好
但優勢未大到可以俾兩個車手free fight
加埋戰術大師,人哋fake pit幾次都仲咁天真
而家換叻上嚟亦非好事
Kimi無論手車定development都做到嘢

堡堡好少可會唔抽Ham 水喎
我唔覺得一個當紅炸子雞嘅叻叻會肯學養生嘅kimi 咁安分守已做2號車手喎
點都係Kimi犧牲
World Championship point差既分太多
我一開post都話 , 唔好再講咩公平
Qualifying既時候一人拉一星期氣流 , ON9
今次Vet一見到佢拉Kimi出左Pole record佢都唔多開心
Vet話晒4 time Championship 同 31歲當打
佢係拉利number 1就一定架
可惜Kimi江湖地位勁 , 大家唔想太明顯
做成發揮唔到F1 team sport
睇下BENZ今場 , 出TO比Ham拎第一係好成功
今年架車好有競爭力 , 希望拉利生性
F1經已講緊越來越少人睇 , 好大原因係因為太多火星車
Vet 既 Red Bull 同今日既 Ham Benz
真心係唔好睇
身為一個F1 Fan
見到今年拉利好幾次送到埋嘴邊都贏唔到
真係恨鐵不成鋼
Vet身為Number 1 , 就應該要對佢嚴格 , 大大力屌佢
佢4 time World Cham黎!
Nico 係Sky sport live 都有講
唔知係唔係同一段
佢話Vet今年都多失誤
vet可能大壓力
德國站,monza站
但兩次 兩次都係on9 唔出team order
白頭佬做乜鳩,好似TODT ROSS咁
果斷, 淨係比你一個贏
唔係想得罪Kimi迷, 我覺得拉利係避忌呢一樣野
希望todt今次過去拉利pit房,有比tips白頭佬啦
叻叻水戰差,同埋整體黎講可能係公公level
佢第一年,下年第二年, 一定會做2號車手
做咩有條友係咁比負評
仲有Azerbaijan Grand Prix 心急 lock up
所以我先禁大力屌佢
佢唔係19 MAX 玩碰碰車
巴庫站 我覺得果下無咩問題
佢唔知公公會爆胎,
同埋,如果佢唔搏,佢唔係vettel
亦唔係4屆, 我地事後睇 咪覺得佢on9

但我覺得佢要冷靜,同埋同車隊提出1,2號車手
而家所有壓力擺晒係佢到,
佢每一場都極其重要
咸狗而家每一場keep第2 都head住你
唉, 唉 真係好撚心up
到底點解會咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞