[轉+自譯]有冇人想了解多啲日本/各地懸案(5)

1001 回覆
286 Like 2 Dislike
此事的鄰居大半都很驚訝。然而在男童的學校裡卻
傳出很奇妙的話:

「今日,老師跟我們說OO君去世了,可是我們完全不認識那孩子,大家都有著「誰?說誰?」的感覺呢」 同級生的女孩說道。

唔係好明呢到
因為呢段野係節錄自另一篇新聞話「男童疑被欺凌而輕生」,上面個女同學既證言證明左男童平時係學校可能冇乜人理/冇朋友,全班聽到個同學死左都淨係滿頭問號,冇人知佢邊位
好慘 死左都無人記得

不過咁諗 如果唔係自殺係他殺都幾恐怖個兇手
將個現場佈置得咁完美
亦可以有人協助佢自殺
0存在感
Live 左,支持大大樓主。
咁協助條友都幾夠義氣/膽 如果係真
會唔會就係呢班同學
事後扮唔識佢
酒鬼薔薇聖斗好似放咗出嚟 仲同個女fans結埋婚
係既話好恐怖
咁細個就諗到咁既野
好多大單野又有少年法保護既一早放哂出黎結哂婚生仔
飯後出文
52.加古川小2女童刺殺案

概要:
2007年10月16日,住在兵庫縣加古川市小學二年級
的女童 鵜瀬柚希(7) 在公園遊玩後,把單車放在家門時被人從正面刺傷。送院期間意識薄弱的女童對救護員說了一句:「犯人是...大人...是男人。」送院後證實不治。事件至今仍未捕獲任何可疑人物,但有不少網民懷疑與津山女童事件的真兇有關。

事件經緯:
10月6日下午6時,柚希一人推著單車回家,就讀小三的姐姐從家門出來迎接她

10月16日下午6時5分,柚希準備把單車推入家門時,在家門前的道路上被某人以刃物將她正面刺傷,刺中胸和腹部

同日下午6時6分,家人聽見女童的慘叫聲而衝出來
看看,已經不見犯人的身影,祖母報案

同日下午6時8分,加古川消防局的3個救護員來到現場發現倒在自宅玄關前的女童,身上有兩處刀傷,意識程度約30(給予刺激仍會有反應回饋)

同日下午6時14分,送往醫院途中,救護員問女童
「你記得誰弄傷了你嗎?」
女童回答:「是大人...」
救護員:「是男還是女呢?」
女童:「男..」

同日下午6時36,情況惡化,意識模糊

同日晚上7時46分,正式宣告死亡
係屋企門口俾人刺
被害女童事發當時的衣裝:

搜查情況:
搜查員至今延至三萬七千人,但無法調查到任何有用的線索。
-一名住在現場西側的女性在犯行時間正在路上行走,但她表示沒有看見任何奇怪的人,考慮到現場是有分開東面兩面道路的分歧點,假如犯人向西逃走,必定會與女性相遇。

現場地圖及房屋一覽:

住宅周邊:

女童家庭背景:

女童為三人姐妹中的次女,事發一年前雙親離婚後,母親帶著姐妹回到祖父母家居住。祖父母家本身已住了五人,祖父母,叔父,表兄弟兩人,加上女兒家族合共九人家庭。在祖父母家旁邊住了一位高齡老婆婆。

由於周邊除了老婆婆就很少其他鄰居,周邊只有農地,所以祖父母家除了跟老婆婆交流之外,與其他鎮上的居民關係很稀薄。
咁細個都殺得落手
通常虐殺案,殺人犯都唔止一人
而且,全部都夾過晒口供
香港以前都發生過童黨燒屍案
查案過程要將啲犯一個個分開
唔可俾班犯互相見到面
用心理戰,迫佢哋轉做污點證人
再同另一個犯講,佢已經被出賣
咁先可以破到班犯預先夾嘅假口供
我估係俾人刺完未死
用盡最後一口氣返屋企
之前睇睇下斷左,再留過名先
屋企係唔係算有錢
或者身上係唔係帶住咩貴重嘢
該區動物虐待及類似事件:
同年同月的22-23日在女童被刺殺的現場附近一處空地,相繼發現動物的屍骸。空地距離女童被刺殺的地方約2公里,警方相信有可能是同一犯人。詳情如下:

-10月22日7:15 發現沒有頭的兩隻雞的屍骸
-10月23日7:00 發現頭被切斷的貓的屍骸
-10月23日7:30 發現沒有頭的鴿子的屍骸

另外,同市的道路上,兩名住在附近就讀小學二年級的女童突然受到不明男子的襲擊,女童的膝蓋和頭部受傷,據報男子身高約1米75,年齡30-40歲,口和下巴都有鬍子,戴著黑色太陽眼鏡,穿著茶色連帽衫和牛仔褲。

津山市事件相關度:
上個post定前面都有講過津山市小3女童刺殺案,
不少網民認為津山市的真兇 勝田州彦 與本案為同一人,目標皆為小女孩,而且本案事發時勝田仍未被捕,有犯罪的可能性,再者很巧合地本案發生現場距離勝田住所約3~4公里。在駕駛人士角度中3至4公里並非很遠的距離,但目前沒有實質證據證明其與此案的關係,真相石沉大海。

===完===
呢樣冇提,但就咁睇背景唔算話好富裕
間屋都買左廿幾年
反而事件經緯果度專登提到返十日前類似既情況下,柚希一人推車返屋企時有家姐出黎接,但偏偏事發當日家姐冇出黎,可能係犯人知道家姐果日唔係屋企?
一名住在現場西側的女性在犯行時間正在路上行走

當時現場得返呢個女人,佢唔係最可疑咩
日本警察就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞