老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike

英國人真係會當你係佢地同鄉?慳d柒頭

去旅行同英國人點睇你咩身份究竟有咩關係?

係你話佢地會當你英國人

英國大把蝻,唔洗你提都大把左膠同white trash嘈
蝻強過你想像呀
canadian

去旅行同英國人點睇你咩身份究竟有咩關係?

係你話佢地會當你英國人

英國大把蝻,唔洗你提都大把左膠同white trash嘈
蝻多過你想像呀

點當
如果係渣bno去旅行都會當?

Bno有冇英國公民福利,有冇得選議員 冇就收皮啦

等你依句,真係有
但住滿半年

你都識講要住滿半年先有選舉權

咁你有冇同英國公民一樣既福利呀
canadian

係英國除咗入境之外全部人都當bno係英國人喎
你去過未?

點當

屌你老母咪衝出黎柒啦柒頭皮

When residing in the United Kingdom, BN(O)s have the same rights as Commonwealth citizens, including the exemption of requirement to register with the local police, eligibility to serve in Her Majesty's Civil Service, and eligibility of voting in local, national and European elections.[15] British Nationals (Overseas) can be conferred British honours, receive peerages and become peers of the House of Lords. If they also hold the indefinite leave to remain, they are eligible to stand in election for the House of Commons of the United Kingdom and local government in the United Kingdom.

不過五毛唔識英文唔怪你,淨係怪你老母生你出黎

on9

擺控一句on9又唔撚比例子出黎,好撚威威呀你

hongkonger 同hongkongese 好似係近幾年先有既字
亦唔係一個formal既字所以真係未見過有option 咁用
反而hong kong 就大部份各式各樣既application 入面nationality都有呢個option
其實生活既野係大於grammar 既層面
你可以話美國人nationality 係american
但大部份form 比你既option會係USA

USA或者Hong Kong通常 Country 呢個選項有,唔係nationality

等你依句,真係有
但住滿半年

我等你睇埋我另一個留言先
咁多年黎都填HKSAR

點當

等你依句,真係有
但住滿半年

咁你到底想點撚樣 答你又唔撚信 唔信你就咪問啦
香港
填Chinese嘅睇路啦
英國嘅福利係跟「居民權」
因為係eu國家關係,所以同其他國家唔同,甚少講國籍
你係英國住夠時間就有福利同權利
依個係apply落commonwealth 同eu都係噉
所以你bc去咗外國住咗成世人
返去英國第一時間除咗入境唔洗畀佢stamp之外,第一時間都係咩福利同權利都冇
入境處啲人叫我寫中國香港
eu國家有free movement
所以講國籍嘅根本你其他國家人彈出彈入都拎到福利,因此eu國家會睇你居住時間面定福利同權利
你冇住返噉嘅時間,bc都冇福利,就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞