老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
一向填開GBR
永久(Show Blocked User - Ching出黎 )支那狗
hong kong
寫hong kong末試過有問題
Bc
passport 寫咩咪咩
我就BNO 既 照British national oversea
唔會寫British

你揸廁所板就緊係寫chinese 啦
本野咁寫既

廁所板
British Citizen
寫chinese完全係on99自找麻煩
利申寫Hong Kong亞洲歐洲杜拜冇出過事
入到境咪得囉
有乜好拗唔拗乜嘢Hongkongese啫
家下人地填hongkongese會累你輸錢咩?

同埋揸BNO就梗係填British或者全稱架啦
英國有6款國籍 (national)
爭在你有冇權利喺英國居留啫
而家又唔係問你ethnicity
揸住本英國護照唔叫British叫乜喇
小學果陣教
如果張form 問嘅係Country/Region,應該係寫Thailand , Japan, UK, China, Hong Kong 果啲,問Nationality就寫Thai, Japanese, British, Chinese 果啲

唔係咁㗎咩?
就咁hk
Hong Kong
不嬲填 Hong Kong
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

去中旅社整回鄉整就啱啱相反,換身份證嗰陣佢要我改返中國,我諗中旅社都要一樣填返中國,點知佢叫我改返香港
用特區
Hong Konger/ Hong Kong (Chinese)

用BNO
British National Overseas/ British

用特區寫hong kong都完全冇問題

依個係睇國家
d香港人熱門旅遊國家寫Hong Kong都無所謂
但係d南美/中美國家最好寫得清清楚楚,

至於淨係寫Chinese個班就一定係on99
大把國家Chinese要apply visa而Hong Kong唔洗
不嬲都hong kong 連見政府工都寫hong kong
我就BNO 既 照British national oversea
唔會寫British

本野咁寫既

好奇點解本特衰叫廁所板
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

泥 ?整舊泥出黎啊?屌你老母
用bno
第一次去日本填Hong Kong俾人改左做British
之後每次都填British
去韓國寫British,入板門店美軍張list寫UK,退稅寫GBN
小學果陣教
如果張form 問嘅係Country/Region,應該係寫Thailand , Japan, UK, China, Hong Kong 果啲,問Nationality就寫Thai, Japanese, British, Chinese 果啲

唔係咁㗎咩?

咪撚再理中小學啲ON9野啦
邊個話中小學個啲野就係岩?
唔會寫British

本野咁寫既

好奇點解本特衰叫廁所板

匪國國徽
用bno
第一次去日本填Hong Kong俾人改左做British
之後每次都填British
去韓國寫British,入板門店美軍張list寫UK,退稅寫GBN

打錯
係GBR
揸特衰寫HKSAR
揸BNO寫BNO

點都唔會寫寫CHINESE
去啲得特衰有免簽而支那要簽証既國家寫CHINESE即係玩鳩自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞