老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
澳洲讀書 年年出入澳洲幾十鳩次都係寫Hong Kong 樓主出去見下世面先啦 五毛唔易做嫁
hongkong

除左去大陸或者係中旅社羅回鄉證要寫HKSAR
hongkong

除左去大陸或者係中旅社羅回鄉證要寫HKSAR

回鄉你條命!通行證呀,中國人回國要通行證
樓主死番去大陸啦 Ching出嚟

護照寫咩咪照填咩囉
其實係咪應該跟passport上面印住個country code最穩陣?

BNO係寫GBP,即係英國,所以填 British
香港特衰印住 CHN,要填 Chinese

外國廉航好興scan passport check in

我個次就係scan 咗,個到 CHN
Nationality 改我做Chinese ,但我冇check

去到機場,個staff 話,You need to fill in Hong Kong next time when you register online
其實係咪應該跟passport上面印住個country code最穩陣?

BNO係寫GBP,即係英國,所以填 British
香港特衰印住 CHN,要填 Chinese

外國廉航好興scan passport check in

我個次就係scan 咗,個到 CHN
Nationality 改我做Chinese ,但我冇check

去到機場,個staff 話,You need to fill in Hong Kong next time when you register online

買中國d航空公司,就算飛外國都無香港揀
hk
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

佢問我有無其他戶照
我話有bno,佢就叫我填英藉
點都填HONG KONG
理撚得你grammer啱唔啱, 你驚佢睇唔明咩
British,打飛機好爽
特衰出事搵支那大使館,所以填Chinese

BNO搵英國大使館,填British
填Hong Kong
USA
樓豬呢
快啲出嚟

唔好潛水
你本passport係咩咪填咩囉
渣特衰好明顯填HKSAR啦
如果出入境黎講,你填chinese,職員會以為你渣中華人民共和國護照。

所以一定係HK/HKSAR
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

佢問我有無其他戶照
我話有bno,佢就叫我填英藉

之前填左未整bno填左chinese
有冇得改番
條5毛潛左去邊
passport 寫咩咪咩
我就BNO 既 照British national oversea
唔會寫British

你揸廁所板就緊係寫chinese 啦
本野咁寫既

廁所板

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞