老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
British national(overseas)

x2
其實我講填nationality 唔淨只講入境個陣,仲有搵工,參加活動個d

如果揸bno入境填british我都都明,我係希望你唔好渣本bno就真係當正自己英國人
尤其係個d連英國都未撚去過既柒頭

係英國除咗入境之外全部人都當bno係英國人喎
你去過未?
Canada
其實我講填nationality 唔淨只講入境個陣,仲有搵工,參加活動個d

如果揸bno入境填british我都都明,我係希望你唔好渣本bno就真係當正自己英國人

你去過未?

點當
如果係渣bno去旅行都會當?

你去過未?

點當

Bno有冇英國公民福利,有冇得選議員 冇就收皮啦

樓豬好波
咁你仲唔申請放棄bno?

如果有國家係bno免簽而特區護照冇咪用bno

護照呢家野純粹邊本好用就用邊本,我就唔會好似d人自卑到要用護照打飛機啦
去美國 加拿大 照填 HONG KONG
日本 照填 香港
韓國 照填 홍콩
完全無事

做咩鳩要寫泡菜文

你去過未?

點當

廢話

英國人真係會當你係佢地同鄉?慳d柒頭

點當

你夠填Chinese啦
你有中國人褔利咩?有得選議員?
冇?
冇你就咪撚當自己Chinese啦

我有香港福利咪得lor,你咁想要中國福利咪返大陸lor

你去過未?

點當

等你依句,真係有
但住滿半年

你去過未?

點當

你夠填Chinese啦
你有中國人褔利咩?有得選議員?
冇?
冇你就咪撚當自己Chinese啦

咪撚理佢啦 樓主覺得自己好撚醒架
樓豬好撚柒

樓豬好波
咁你仲唔申請放棄bno?

如果有國家係bno免簽而特區護照冇咪用bno

護照呢家野純粹邊本好用就用邊本,我就唔會好似d人自卑到要用護照打飛機啦

駁唔到
樓豬果然係一隻蕩氣迴腸嘅中國人
我輸了

駁唔到咪死返出去lor

廢話

英國人真係會當你係佢地同鄉?慳d柒頭

去旅行同英國人點睇你咩身份究竟有咩關係?

係你話佢地會當你英國人
英國嘅「居民權」周街派
eu又有,commonwealth 又有
總之你同樣住夠一定時間,係「居民」就有
同樣bc唔住夠一定時間弓樣冇「居民權」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞