老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
用BNO寫British
去搞免稅,d單都係會寫返我係British,唔會有錯啦掛
去咁多次地方未出過事

BNO唔係British Citizen 但的確係British
唔洗寫到咁複雜又overseas又剩
Hong Kong is not 支那
1996第一次出國就寫British寫到今日
都叫打j?
澳洲
之後比人串要我令本護照比佢睇
填開Hong Kong
Hong Kong
Hong Kong
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

我都試過
我填Hong Kong 佢話我錯 叫我寫中國
我話唔寫
佢就話 咁就唔可以換身份證

我都試過
我話唔寫

唔好拎囉
身份證唔係必要㗎
British national(overseas)

我都試過
我話唔寫

唔好拎囉
身份證唔係必要㗎

嗰陣要考dse冇得唔拎
之後個職員直接持我改中國

我都試過
我話唔寫

唔好拎囉
身份證唔係必要㗎

嗰陣要考dse冇得唔拎
之後個職員直接我改中國

唔好拎囉
身份證唔係必要㗎

嗰陣要考dse冇得唔拎
之後個職員直接我改中國
笑國籍填Hong Kong去過外國未?
上次外國入填職員直接劃鳩左我個Chinese
幫我填Hong Kong落去
之後先知啲fd個個都填Hong Kong

係要寫HK
寫Chinese會俾外國入境屌,
如果揸大陸passport入境要visa嘅就仆街啦
利申去過歐洲北美洲亞洲都係咁填

係要寫HK

其實country填返hk咪冇事

你填china梗係比人捉

係要寫HK

外國入境啲職員Hong Kongese, Hong Konger, Hong Kong都接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞