老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
HongKongese?
Chinese?
Hong Kong Chinese?

我都係填Chinese 因為覺得填HongKongese好撚怪 但填Chinese又冇d hard feeling,應該點填
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦
不嬲寫hong kong 有咩問題
$0.5出現

利申: 填Hong Kong

衝出黎柒 係填都係填hongkongese啦

走啦唔想搞大佢
老老實實話hongkong個d小學畢業未
$0.5出現

走啦唔想搞大佢

British national(overseas)
HKSAR
$0.5出現

走啦唔想搞大佢

係都 Hongkonger 啦
https://en.oxforddictionaries.com/definition/hongkonger
又拗英文 咪撚on9啦
British .....唔使煩
HK
$0.5出現

走啦唔想搞大佢

係都 Hongkonger 啦
https://en.oxforddictionaries.com/definition/hongkonger

HongKonger定HongKongese都冇問題,但Hong Kong一定錯
Hong Kong (Chinese)

去歐洲 美州都冇問題
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

一樣

BRITISH NATIONAL (OVERSEAS)
hong kong
British
Hong Kong (Chinese)

去歐洲 美州都冇問題

呢個好似ok

我試過去沙巴填British national overseas 比人屌,what is this?
之後改返British就冇事

你咪繼續打丁自已係英國人
british
利申bc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞