老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
2014去多哈 唔洗填nationality 不過就如下

Me 關員

: where you come from
: HONGKONG
: china ?
: hong~kong~
: taiwan ???
: hong kong !!!!
: japan ?

屌你最後入左房問長問短之後先比過
但係朋友過又無事嫁喎
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

訓醒聽日好返學啦
Bno我都有

但拎本bno就當自己係英國人真係

而家做香港人好撚失禮你

但係你個傻閪想做中國人

你咪撚笑佢啦

我想做中國人就唔會上黎問啦

但係你個傻閪想做中國人

你咪撚笑佢啦

我想做中國人就唔會上黎問啦

填ching囉
Hong Kong日韓台無問題
睇返樓豬頭幾個回覆,根本冇邏輯可言,燒壞腦
跟護照, 我拎香港護照咪填hk囉,
有人拎中國護照被迫填chinese都唔關我哋事!
BNO
Hongkongese要點讀 hongkon/gese?
中國
British National(oversea)
我唔明個邏輯
1996年出國填British
之後97後拎同一本護照要填hk/chinese?仲要俾人話打j?
本護照都冇話只用一年,但就要聽樓豬講只可以寫一年British?
戇鳩樓主
d 話咩扮英國人嗰d 戇鳩仔,你揸住本passport nationality 寫咩你咪填咩囉,你用廁所板咪填chinese 囉,bno 咪填返british national(oversea)囉
Hongkongese要點讀 hongkon/gese?

Hongkong-i-z

BRITISH NATIONAL (OVERSEAS)

你咪繼續打丁自已係英國人

唔係丁唔丁問題 最簡單做法跟返自己本護照國籍填寫 咁基本都要教 咁bno holder的確國籍係英國 只係唔係公民 好似你咁on99寫咩hongkongese死得啦 一係hongkong 一係就chinese算鳩數啦
hong kong for sure
做咗銀行咗耐啲人一係填chinese一係填Hong Kong
電腦系統都係比你揀chinese或Hong Kong,我諗大家明就算唔駛為左個grammar拗到咁激烈啦
Hong Kongers
小學嗰陣教過nationality 要加er ese(好似係)
你又令我諗起換身份証我係份form填「Hong Kong」
職員:「國籍呢度寫返中國啊,無香港呢個國家架

屌你老味遲下就係我整出泥啦

支持

btw 泥你老母
其實我講填nationality 唔淨只講入境個陣,仲有搵工,參加活動個d

如果揸bno入境填british我都都明,我係希望你唔好渣本bno就真係當正自己英國人
尤其係個d連英國都未撚去過既柒頭
填HK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞