老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
passport 寫咩咪咩
我就BNO 既 照British national oversea
唔會寫British

你揸廁所板就緊係寫chinese 啦
本野咁寫既

廁所板

去旅行又好 做人又好 切忌打飛機
本野寫乜就跟住寫 唔好老作

待遇就一定唔同既 去日本 你拎住本廁所板關員有機會留難你 免稅店啲日本妹會閪鳩你面 連酒店個RECEPTION 都係同你講蝗語

如果明明有bno 都要拎廁所板出國就幫你唔到
廁所板對我嚟講唯一用途係touchwood 唔見左bno 都叫有多本passport 方便啲 thats all

切忌打飛機 好臭架
Hong Kong
British
每次美國入境都係填HK
搞credit card, driver license都係填HK
當年申請大學個陣 間間個system入面預設係有得簡Hong Kong呢個option

利申美國留學撚
HONG KONG
一時Chinese一時hk
hong kong SAR?
Hong Kong
咁多人幫推post

1001不是夢
一定填Hong Kong
填中國會話你呃人又瘋狂對你啲資料,簽證呀剩
利申:老母比人嘈過
一直寫Hong Kong
你們腥港人憑什麼冒充咱支那人,腥港護照可以入支那嗎
可以用自己護照回国才是真正自己人
你夠填Chinese啦
你有中國人褔利咩?有得選議員?
冇?
冇你就咪撚當自己Chinese啦

填china/Chinese 個d
陣間比人問有冇visa 就好笑

係義大利俾人問過有冇visa
我就BNO 既 照British national oversea
唔會寫British

Same
係British就唔使排非eu條隊啦
bno
唔會寫British

Same

好少國家有咁長俾你
而且寫British係法律認可
樓豬死撚左?
唔會寫British

Same

好少國家有咁長俾你
而且寫British係法律認可

https://www.gov.uk/types-of-british-nationality/overview
英國政府網站列明 "There are 6 different types of British nationality",BNO係其中一種。外國入境表係問你nationality,所以寫British係正確
樓豬死撚左?

https://lihkg.com/thread/80106/page/1?ref=ios

樓豬只係識入我個post回埋d題外話
呢個post所有野佢已經無再回過

有冇人知條友咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞