老老實實大家點填nationality?

431 回覆
5 Like 301 Dislike
British
bno
用特衰護照係chinese
用BNO 係 British

BNO holder

定你老母咩而家係咪你定呀,有邊個國家nationality同country 會係完全一樣,我唔撚信立左國nationality會就咁Hong Kong
根本HonKonger 同HongKongese先係岩既寫法你兜條撚咩

我就係覺得填Chinese唔好先上黎問點填好d係嘈乜春姐

應機啦支那人

支那人會應你: 台灣是中國, 這本護照是非法的

Nationality要官方自己定義架
而家香港未立國
你點可以話Hong Kong一定錯?

填Chinese既都係次一等人

定你老母咩而家係咪你定呀,有邊個國家nationality同country 會係完全一樣,我唔撚信立左國nationality會就咁Hong Kong
根本HonKonger 同HongKongese先係岩既寫法你兜條撚咩

應機啦支那人

應機啦支那人

台灣係中國,中華民國
咁日本同美國同南韓呢

仲有紐西蘭
去旅行全部填Hong Kong
British

台灣係中國,中華民國
咁日本同美國同南韓呢

仲有紐西蘭

紐西蘭都唔識英文啦
British....

BNO係British係無可否認嘅事實
有咩好爭執
有嘅咪有
你覺得唔係嘅咪唔好用

你話冇居英權
有意義咩?

事實上我係拎BNO去旅行嘅British
咁又點?

BRITISH NATIONAL (OVERSEAS)

香港發既護照,緊係填hong kong
出國都未比人問過
British

台灣係中國,中華民國
咁日本同美國同南韓呢

仲有紐西蘭

紐西蘭都唔識英文啦

紐西蘭講紐西蘭話架
英文佢地識條鐵咩
樓主去邊個國家?返大陸用護照做咩野?

BRITISH NATIONAL (OVERSEAS)

你咪繼續打丁自已係英國人

On9仔 本passport寫撚住呀
其實我講填nationality 唔淨只講入境個陣,仲有搵工,參加活動個d

如果揸bno入境填british我都都明,我係希望你唔好渣本bno就真係當正自己英國人
尤其係個d連英國都未撚去過既柒頭

收皮啦
一直填hk
未試過有事
如果有人話唔得
我都唔撚會理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞