HTC用家9up區 27 - 點解條L樣爆左POST都唔開新

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
點解要換12+
有用 個殼無爛 直接玻璃爛
除左拎去htc整 邊度有得整
htc fans
咁易爛, 我仲想嚟緊換u12 +
始終都係玻璃 一撞角就拜拜
sunmobile 4798了 想衝
幾時有9.0
想做孝子 已經冇晒貨
hTC 台灣update都冇聲氣喎 香港hTC 等到下年年尾啦
唉我都想做孝子
想知2019仲會唔會出新旗艦機? 仲用緊10仔
U12+ (EXODUS) 個 音量開關機制係咪低能, 用壓力感應, 完全唔好禁...
賣唔出,攞返黎自用??
開完POST 之後頭一晚無人覆, 拆左黎用又覺得幾好用.
應該4500 易賣, 有PM
四千五
咁佢要望吓
撳個掣下半部份會易撳好多
我粒掣用完case之後好易誤觸
近日部 U11 每日reboot 幾次, 有無人知咩事
用咗年半左右
屌 u11+爆咗背面玻璃 整係咪要千幾
試下reset 一次部機排除software 問題先,唔得嘅就係hardware問題要換嘢

電量呢?
hTC用家係香港而家算係小眾啦
第一次用HTC, 用左U11 1.5年開始出現問題
1. 叉電
快叉用原裝火牛同type C線 100% work
用其他牌子火牛線type C線 3.0 QC 間中唔work
試過2X%電時 變左slow charge
係公司 OR 去旅行用USB port位插原裝線叉變左slow charge, work rate 係0
另外訂機果時買左HTC尿袋,本身好少小
呢排舊電開始drop 點知搵返出黎用左一次
跟住就打左柴叉唔到電

2. 傾電話
加爆都仲係偏細聲, 係馬路附近經常聽唔到
要叫對方講大聲D, 傾得好辛苦

3. Auto brightness
最後都係要開返setting 自己tune

4. Accessories
市面上根本搵唔到HTC配件買..

5. 結論
體驗同LG差不多
用不過2年
唔會再用
u12+太伏
呢個post冇人用咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞