HTC用家9up區 27 - 點解條L樣爆左POST都唔開新

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
計我話u12+都唔洗換
等下年,佢再唔聽下啲hTC死忠嘅意見,真係玩撚玩
市面冇機好換
近stock rom 得sony同HTC
唔好搞咩blockchain啦 出個9.0update仲好啦
我好想知u11呢啲有實體鍵嘅會唔會有得用到android 9底下嗰粒藥丸
想問下有冇巴打試過開唔到相機?

頭先無啦啦影影下相focus唔到
Reboot再restart一兩次直頭彈 Unable to start the camera
依家完全開唔到

試過reboot, reboot to safe mode, 洗gallery同camera app既data同cache, recovery mode wipe cache都唔得
入test code直頭唔見有test camera
暫時唔想洗機住 真係冇哂辦法先試

有冇巴打遇過呢個問題
google過有人同我一樣 但係都冇解決辦法
好驚係硬件問題 岩岩過左保養半個月咋
都似係硬件問題
一係排線鬆左
一係就個鏡頭壞左
年尾U12+有冇機會再跌一跌價
UU 倒水電問題原來可以解決, 只要用BOOST+ 個POWER OPTIMIZER 將全部APPS 做FOREGROUND OPTIMIZATION 就得. 原本得3HR SOT. 依家有4.5HR 仲有無咩計?
反正2K 同HD 分別好細
呢到有冇人用U11 再加個日本的google pay acc 可以用到Suica, U11+明明有Felica 都唔得...
或都U12+ 嘅朋友有冇試過?
多謝你
我個fd話要有日本信用卡先得
佢用個落左香港信用卡既日本google acc用唔到suica
但係開個新既再放張日本信用卡就得
我用到日本acc但係suica個app話我唔支援
我以為你講緊加suica卡落google pay到
suica隻app好似係就算裝到都無用,佢要有自動增值/個人版suica先放到落app到用
兩個我都試過唔得
日本acc冇加過信用卡都加唔到入google pay
直情係冇呢個option,淨係可以加信用卡
佢好似係一定要你加左日本信用卡先
上網個D虛擬卡唔知得唔得呢,其實會唔會係U11+唔支援
部HTC10 1個鐘用左50%電係咪可以去換
我個fd u11係用到架喎
無理由u11+唔得
但係我試過係香港用vpn+gps fake+飛行mode都唔得,佢一定要落信用卡我就放棄左
其實可以去到日本先試既,插張電話卡,再開有機會得,日本仔個d限制有時好鬼古怪架
屌呀,我尋晚整左成晚都唔得,即係去到日本用當地電話卡就唔洗加信用卡咁奇怪??
佢個部係港行?
同埋佢係日本人所以有日本信用卡??
去換電啦 好似要幾百蚊 唔知有冇貨
貪玩嘅可以淘寶買電自己換
換完電夠你再戰兩年
type C 轉3.5 mm個轉插買左一年都無已經壞左三次拎去換。
今朝壞埋第四條 手工差到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞