HTC用家9up區 27 - 點解條L樣爆左POST都唔開新

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
我前排唔見左3.5轉typeC條線
都係淘寶買算,唔知係咪原裝正常聽到我無特別理
兒家大鋪係咪無哂u11?
有無人部u11係細鋪買?會唔會俾人搵笨買咗間野自己保養既水行貨?
條type c to 3.5 壞左 一邊冇聲 仲搞到我以為耳機壞左
u11+個edge sense差緊電先用到 點解決?
單手揸edge sense成部機飛左出黎
好彩單手接住
嚇撚死人
部u11岩岩好一年無穿無爛不過部機甩漆兼花到仆街
想換都未有藉口住
用左兩年幾10仔 換過一次電仲好順 但有D想換新機
整電個陣拎左部U ultra,係街幾十蚊買左個type c to 3.5個聲delay成一兩秒, 係唔係因為唔係原廠野先係咁?
出個陣聽人講U12+個edge sense成日會唔小心trigger到 會唔會好唔方便?
12+唔係edge sense易trigger
而係power 同volume掣有時會誤觸
更新完好左唔少
但一時時都係會用edge sense個時變左trigger左power掣
用慣左就冇乜野
亦都係唯一缺點
10 仔個nfc廢既. 極weak. 頂唔順google pay成日fail. 換左uu. 但uu拍片對焦成日濛>清>濛>清無限loop. htc真係唔help了. 部部機都有design fault.
uu真係好伏 但之後個u11都唔伏
可惜u12+又整啲反智嘅power/volume制
想問快叉係咪一定要用返原廠?
有線冇咗個插頭
巴打好型
講左9百幾次, 10仔個NFC係拍前聽筒
咁就百發百中
EVEN而家我用U11一樣拍前面
我試左好耐. 都係唔得. 我老婆果部唔使用哩個方法都得. 但都係難搞.
我拎去整. 屌佢老味完全無整過. 只係換電. 叫佢整兩樣. 佢只整一樣. 垃圾保養
我上淘寶睇得兩腳
大把一開幾果D都有QC 3.0
以前我淘寶買個AUKEY係一開5既
1 QC+ 4 SMART USB, 好似$150人仔?

而家用緊XPOWER 1開4
有QC 4 X1, QC 3 X2, HKD $400
淨係想要一個插頭 唔該巴打
都會sense到係快叉?
買單一個插頭唔抵WO
你插返對應既PORT佢咪會快叉
咁多牌子你唔揀, 走去揀Aukey同Xpower
同埋人哋用唔著多頭咪買單頭, 特登晒多d錢買個多頭但用唔著堆非QC頭先唔抵喎
paywave部機我用10仔都百發百中
但係m記無論用咩電話都係冇用

轉左u12+ 拍paywave機
屌你差成5cm咁遠就已經拍左
以前10仔要貼埋去
10仔NFC根本廢
唔知條友發生咩事要講到係用家問題咁
用NFC都要獨特技巧先得
其他機唔見有呢個問題
全金屬機係咁
好多人都問 講到忟咁解
冇話係用家問題嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞