HTC用家9up區 27 - 點解條L樣爆左POST都唔開新

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
唔計華為果D用Leica鏡刷評分,我認為htc係相機表現方面係僅次於Pixel
唔好信名廠鏡頭就一定好質素,電話相機好講software調較
呢一方面大陸廠一定唔會夠htc同Google做得好
而家華仁 英京都冇U11
仲有咩地方有得買
陸機唔諗啦

如果唔係老豆部M10電就死 + 月尾去旅行
其實 Pixel 3 都可以考慮
如果連Pixel 3個價都接受到可以考慮下U12
不過就建議搵地方試下佢機身粒開關同埋音量鍵先
我見 U12+ 同 U11 都係差 ~$600
但我好 concern 耗電問題
點會差$600,平行時空?
咁應該係我睇錯
有冇u12用家
想問下點熄whatsapp msg聲
熄唔到
u ultra 係台灣仲有貨
有冇u11巴打既gboard,whatsapp最近怪怪地?

我本身既gboard set好左 打字會有按鍵聲音 同唔會有 按鍵震動,但呢幾日每次reboot完部機, 個gboard打字會冇左聲 同 有按鍵震動,要入番設定重新set過先有機會正常番

而whatsapp,每次收到來自1個人/group 幾個message,個通知bar preview message多左個問號,好似下面張圖咁
(2個訊息)後多左個問號

我u11+ 都有
巴打係有gboard問題 定係whatsapp問題
我都有 應該係whatsapp問題

原來匯豐支援U12+指紋登入,U11+係孤兒仔
想問聲 u11+ 爆背整幾錢
定係買 u12+ 算鳩數
用緊數記又有銀聯 可以去數記買 4999
全家冇人用數記 搞到冇得買
我係用HTC U11 plus
4到尾
想知有冇巴打試過用u11買岀國sim卡?
上次我去日本瀬過一次野
u11用家是咪一定要借wifi蛋
u11唔知支唔支援?
我係匯豐app裡面搵唔到指紋個settings
佢個app好衰,係指定機型先有,而家淨係12先有,唔知幾時到11+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞