《好地地,我做乜鬼無啦啦帶個港女Friend嚟台灣特訓?》

427 回覆
130 Like 14 Dislike
文呢
lm
我靜咗落嚟。

我需要啲時間嚟組織下自己想講啲咩,今鑊我真係忍唔到,真係想爆。

「你知唔知你咁樣好危險㗎?喱度唔係香港,係台灣啊。」

「你估台灣真係咁多暖男?個個男仔都高大溫柔啊?喱啲人去到邊都會有㗎啦,根本就唔關咩國家事。」

「係咪所有香港女人都係港女啊?係咪全世界女人都係雞?」

「其實講真啊,稍為用下個腦都大約估到對方係咩人嚟,真係暖男啊,好男人啊,一早就俾人私有化咗啦,就算未,世間上仲存在啊,都會唔會去夜場啦。」

「我同你講啊,台灣風化案咁多,成日都諗扑嘢唔係無原因㗎,你以為佢哋窮啊?好多台灣人都唔窮㗎,佢哋不知幾幸福,想要嘅嘢好輕易就得到手,所以咪會再去追求更多嘅嘢囉。」

「出嚟讀書租房,帶啲女上嚟做下運動有幾閒姐?佢哋派帽分分鐘仲多過香港添啦,上下dcard就一大堆咁嘅文啦。」

「所以你話啊,我有乜可能唔擔心你啊,但喱啲係你選擇,我亦都無權阻止你,我可以做嘅,就係希望可以係度話醒你。」

「如果你未玩夠,仲想繼續玩,繼續識新仔,我就真係覺得你唔應該走出嚟,玩就應該有玩嘅態度,同埋負返個責任。又要玩又想認真,邊有你諗得咁好?得一想二。」

足足五分鐘,我話足5分鐘。

Kiki一邊俾我話,一邊流住無聲嘅眼淚。

我鬧咗咁耐,都鬧到我興興地,我自己都成個人醒過嚟。

Kiki同我,似乎都係唔夾,之前嘅開心,彷彿就好似假象一樣。
今晚嘅Kiki,睇怕佢都流唔少眼淚。

係車Kiki返屋企嘅路上,我諗,會唔會太唔體貼Kiki呢?係喱種需要安慰嘅時候仲要踩多一腳。

一方面想要佢醒,但另一方面又要顧及佢嘅感受,真係好難達到兩全其美。

Kiki都有氣無力咁挨係我背度,依家都無咩雅興去享受我哋兩個之間嘅微微曖昧……

係就嚟返到屋企嘅路上,係轉彎度有㗎逆向嘅機車產埋嚟。

喱個情況係我急煞都無用,左扭右扭都嚟唔切。

下一秒,我哋兩㗎車就撞埋一齊。

成㗎向前飛,我當時嘅第一個反應,就係攬住坐係我後面嘅Kiki,跟住就重重咁跌咗落地下,圈都無碌到,我攬住Kiki,我自己落地先,瞓住咁產咗出去。

哇,屌,真係好撚痛啊大佬,我當下真係痛到發唔力,講唔出嘢。

Kiki成個人醒曬,頭先飲到醉下醉下嘅佢,都當堂酒醒過嚟。

「你無嘢呀嘛?」預咗係喱啲無料到嘅TVB對白,有乜可能無嘢啊。

不過驚惶失措,同啲眼淚係真嘅。

我強忍住痛楚,通常喱啲情況都係唔好郁㗎車,同埋報警。

「哎!你怎麼騎車的啊?」我用盡全力㗎啦,無得再大聲啦。

「對不起對不起!」

「我以為這麼晚路上都沒有人,一時看不到,對不起。」似乎係個細個些少嘅後生仔嚟。

「等警察過來再說吧。」

「不要啦,千萬不要!」最後條友仲諗住唔報警,就咁走人,不過佢都俾咗5000蚊我去睇醫生同埋整㗎車,而且佢都格硬拉㗎車走咗去,我都唔知有咩計,當自己黑仔算數。

我見佢自己都傷傷地,而且佢㗎車新車嚟,我嗰㗎只不過係二手老爺車,點睇都係佢傷啲,就息事寧人。

最後就剩返我同Kiki係條街度。
加速
加速
快啲同kiki表白
成條街,得返我、Kiki同我㗎戰車。

Kiki有我墊底,佢都無咩傷,只不過係輕輕咁感受到幾下痛楚。

我死撐住手上同埋腳上嘅痛,走去扶返起㗎戰車。

「你……你無事…啊嘛?」Kiki又再次流下眼淚,女人急起上嚟唔知點算就會喊㗎,男人就點都死撐,好似依家我咁。

「死唔去,放心啦。」我用盡九牛二虎之力拎起㗎車,拎手好似俾人吉,皮肉之痛有時仲痛過啲肌肉勞損。

「乖啦,我無事啊,喱度好近屋企,你行返去先,我要拖埋㗎車返去。」

「好啦。」Kiki仍然露出擔心嘅表神,我睇得佢,佢依家個心好亂,完全唔知點做先好。

我望住佢頹廢咁行返去嘅身影,更加覺得我哋嘅感情好鬼死複雜。

我將㗎車求其停係樓下,Kiki都好乖咁係樓下等我,仲扶住我行成3層樓梯。

返到嚟,我已經無曬力,就咁坐係床邊,捱住。

「點啊你?俾我睇下啲傷口。」Kiki手忙腳亂咁,完全唔知點算好咁嘅樣。

唔好話佢,我都唔知點算,完全唔識啲咩急救,淨係識用膠布。

最尾Kiki都幫我消咗毒,去咗樓下7仔買咗啲繃帶,姐手姐腳咁幫我包紥完。

見佢咁緊張我嘅神情,我真係猜唔透佢個腦諗緊乜,好想拆開佢個腦睇下係乜解究。

「你一陣沖涼點算啊?」Kiki關心地問。

「唔知啊,睇怕咁樣都沖唔到㗎啦,我真係完全無曬力。」

「咁點得啊?好污糟喎,你瞓都瞓得唔舒服啦。」

「咁唔係點姐。」

「最多我幫你沖涼啦!」
加甜
老漢一推
加甜
加甜
加速
出未
加速
加速
加速
Hi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞