《好地地,我做乜鬼無啦啦帶個港女Friend嚟台灣特訓?》

427 回覆
130 Like 14 Dislike
3:42?????????
「喂,你肯落嚟未啊?」我拍拖經驗唔多,都係得嗰一兩次,無經歷過啲咩,短暫咁過咗幾個禮拜就分手。

我中學所謂嘅「拍拖」只係同女朋友返學同埋放學,無啦。再無咩特別回憶,佢唔係忙於補習,就係忙啲咩課外活動。

所以Kiki嘅互相,對我嚟講既新鮮又深刻。

「未喎~~」我睇唔到佢咩表情,但喱度四周圍都係人,我都唔知去邊度先好。

「咁去邊度啊小姐?」

「去……去嗰邊啊!嗰邊人少啊。」

「你真係唔落嚟啊?」

「痴線㗎你?有免費車坐做咩要行啊?」

很好啊,既然你派膠啊嘛,咁我又派先。

「姐係咁,個個嚟喱度都係為咗同大自然緊密地接觸,你依家條條fing咁係我背脊上面,個腳板無得同大地接觸,你唔覺得可惜咩?」

「你去到前面咪放低我囉。」Kiki指住前面,其實我哋依家係一路向緊個太陽度行。

你只要稍微抬起頭,望一望個天,我唔明喱個畫面點解可以咁靚,一啲橙色同一啲藍色融合埋一齊,可以構造成咁靚嘅美景,加埋個日落,一絕啊。

係我諗緊嘢嘅同時,Kiki係我耳邊飛快咁講咗句嘢,但我因為諗緊嘢,加上佢講太快,我聽唔到。

「下?你講咩啊?」我回過神來問問Kiki。

「無啊,我頭先無嘢啊。」從佢嘅聲線同埋語氣,我判斷出佢似係有所隱瞞,而唔係好肯定咁否認。

「真係無咩?我頭先明明聽到你有講嘢㗎。」

「你聽錯咋?側邊咁多人,其他人講姐。」

今日嘅Kiki好似有啲不一樣。
sorry 太遲出了
我出多篇補返數

咁補嗰篇呢?
「好啦,你放我落嚟啦。」Kiki想快啲化解喱個尷尬,於是快少少轉移注意力。

頭先把口呢,就嫌Kiki,話想快啲放佢落嚟,依家呢?就唔想放佢落嚟。

就好似愛情一樣,佢上嚟嘅時候,有幾難啊?我只能夠硬食,好啦,到最後啦,人哋話想分手,而你呢?卻係唔捨得放低嗰一個。

「做咩唔放我落嚟啊?」Kiki拍一拍我膊頭。

「啊…無,諗緊你頭先同我講咩姐。」

「都話咗無囉,男人老狗疑心咁鬼重。」又俾Kiki串,真係唔忿氣。

我輕輕咁放咗Kiki落嚟,到依家我都唔明點解Kiki會突變跳上嚟要我孭佢,但我諗,有啲嘢的確唔洗咩都追究到底嘅,留底一個不解嘅謎團,都係一種美好。

「喂,幫我影相啦,哈哈。」Kiki拎部手機出嚟,一蹦一跳咁向前面行,擺好曬姿勢,港女十幾式咩都出曬嚟。

我都好快咁幫佢影咗好多相,影下影下,個太陽都就嚟唔見嚕。

「行啦,都幫你影咗咁多相,咩都夠啦。」

「我諗住呢…」

「我諗住係度放低佢,任由啲回憶伴隨住啲日落,慢慢沈落去。」

「我知,如果唔經過日落,唔經過漆黑嘅夜晚,黎明係唔會嚟。」Kiki好認真地說。

「就算你經過漆黑嘅夜晚,黎明都唔會嚟啦,你估佢好得閒咩?」我搞咗個爛gag,我自己都覺得好爛。

其實你搞爛gag都唔係問題,問題係你要有能力化解搞完爛gag嘅尷尬,如果唔係,真係好柒㗎……

「屌你咩!」Kiki數秒之後就gag到我想講咩,然後開始笑出聲,「真係好爛啊,哈哈。」

可以博到佢一笑就得啦,理得個gag爛唔爛啊。

「總之你會放低就得啦,你唔好依家講完一陣又做唔到啊。」

「我唔會啦,因為喱啲日子已經夠啦,喱幾日我都慢慢無再諗起佢,希望之後唔會記起啦。」
正評咗 好青春 繼續寫落去加油
多謝巴打支持
今晚出文
push push
今晚?文呢?
等,寂寞到夜深
正評左 希望主角同kiki一齊
Kiki對住個日落講,佢話會放低曬佢。

「我之前以為我係放唔低佢,但依家發覺,原來自己並唔係放低佢。」

「你問我如果有機會,會唔會同返佢一齊,我諗我唔會,我哋之間好多嘢都變咗,唔同曬,返唔到轉頭。」

「但我依舊會掛住以前同佢一齊嘅日子,真係好開心好甜蜜,佢除咗寵我,當我公主咁樣,更加令我著迷嘅,係佢身上好有魅力,識好多嘢,話做咩就去做。」

「所以我放唔低嘅,係同佢一齊嘅『過去』,如果可以,我想時光倒流返去以前嘅時光。」

隨住日落慢慢西下,喱邊周邊嘅環境開始昏暗落嚟,喱邊好鄉下㗎,只見到遠處嘅數盞燈火,其餘就係草木同海。

我同Kiki一路行返去,側邊有幾個人跟住嘅,我哋都係等到最後一刻先走嘅人。

「你一直困係過去,點樣繼續行落去先得㗎。」我自己都知,所以我都希望Kiki可以行返出嚟。

咁樣我先有機會,唔係,咁樣我先能夠堂堂正正去追佢。

「所以依家決心放低佢,然後今晚好好落club玩盡佢!」

Kiki好興奮咁舉高雙手,係度大呼小叫,完全唔理旁人嘅眼光,傻裡傻氣咁。

「食埋飯咪去囉,急咩姐?係度跳嚟跳去。」

我個心係好唔想佢去,我落去只係為咗睇實佢,如果我唔去,我怕佢俾人食咗咋。

我梗係唔可以就咁俾佢落去放縱啦,但有一樣嘢好矛盾,咁我自己落去,睇住佢俾人係度抽水,我會勁唔好受囉。

哎!真係好亂啊!
sorrrrrrrr,琴晚無出到
補返 今日再繼續打
文吖 arrrrrrr
仲有冇文
文也!!加油!!
我車Kiki返去,大家沖個涼,執行個裝,就準備出發。

我見住 Kiki執到咁靚,著曬戰爭格咁,心裡就很不是味兒,真係好忐忑㗎。

佢著曬短裙,又著埋件小背心,小小露腰,胸就一定露㗎,如果唔係點引啲狂蜂浪蝶呢?

我見佢著到咁,就算出面熱到乜咁,我都著多件薄薄嘅外套,只係預個萬一姐。

我如常咁坐係間房度等佢,我依家越睇,就覺得越正。以前都係覺得中上啦,係班上面都算係靚女嚟,但只不過真係無感覺。

無感覺就無感覺,一路都覺得唔會嘢,點知依家感覺一嚟,就點擋都擋唔住。

我有時都覺得轉變得咁快究竟係咪好事呢?話咁快我就將可妮拋諸腦後,

因為我知就算你依家喱一刻呃得過自己,當你醒覺嗰一刻,話唔定已經太遲了。

所以自己個心,還是坦然面對好。

終於搞掂好曬,我相信依家我拖住Kiki出去,一定大煞四方,行出街都威啲,有自豪感啲啊。

但係無辦法啦,我只不過係企係佢側邊嘅男人。

出去同佢食餐好啲嘅燒肉,係台灣,出去食好嘢通常都係打邊爐同埋燒肉,兩樣都係好熱氣嘅嘢。

到咗差唔多10點幾11點去,就去夜店度排隊,咁耐以嚟都係同朋友去過一次,我因為頂唔順入面啲氣氛,好吵,好焗,個零兩個鐘就出返嚟啦。

我哋嚟到台中一間M字開頭嘅夜店,相信有去過嘅應該都知,因為台中M字頭嘅夜店好似係得一間姐。

未到咋,都已經見到出面排曬長龍,個個都希望12點前入到去,我上網有查,今日只要12點前入場就免費,過咗12點,男嘅收500,女嘅收100。

我唯有同Kiki係出面等下啦,係度排緊隊嘅同時,我觀察下啲人,好多女仔都著到好鬼妖豔,男嘅都好有型。

我心諗:仆街啦,喱度係咪會有其中一個男仔食到Kiki呢?

通常要禮拜六日先出多啲
閒日有時會出唔到文,望各位多多體諒下
多謝你嘅正評
正評夠數就會加更㗎啦
Live 幾好睇
F5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞