《好地地,我做乜鬼無啦啦帶個港女Friend嚟台灣特訓?》

427 回覆
130 Like 14 Dislike
我聽日下午會打多啲文,如果鐘意喱個故嘅朋友仔,行過路過順手俾個正評支持下
加速
今晚繼續
「其實我不嬲都話,感情喱樣嘅唔想可以亂咁玩,依家覺得以前嘅自己做得好錯啊呢?」我盯實Kiki,Kiki連直視我都唔敢。

我知佢以前太多嘢啦,佢會殺我滅口都唔出奇,以前嘅佢都傷害過唔少人,估唔到今次食返惡果。

上得山多終遇虎,今次遇到個比佢更好識玩弄感情嘅人。總有一天,你會情不自禁咁折服係另一個人手中。Kiki如是,佢個ex都一樣。

「咩都可以玩,唯獨感情唔可以玩,因為代價太大啦,玩唔起。」

一講起喱句,我亦都諗返起以前啲嘢,因為我以前都俾人玩過,一顆真心俾人搓圓撳扁,嗰種痛苦我都唔想再經歷多一次。

「咁我應該點做……我依家真係好痛……好痛苦。」就算Kiki唔講,我都睇得出嘅。

「你嚟喱度就唔好諗起佢,亦都唔輪到你掛住,人哋有新女朋友,你掛住人哋,人哋就嚟搵你?佢身邊嘅人唔係你。」

我一怒之下,搶埋佢杯啤酒嚟飲。

我嬲,唔係因為以前俾人玩,而係俾同一個人玩兩次。

直至依家,班朋友係我面前提起Sandy,我都會諗返起,自己當初係幾咁傻西瓜。

但我唔會因為咁樣就去玩返人,咁樣做真係好小學雞,人哋打你一下,就要打返人一下。

因為我曾經痛苦過,所以我都唔想其他人受到我同樣嘅苦。
今晚更新唔到
我聽日再出
Kiki頭先有問佢應該點做,講出嚟好簡單,而且Kiki都知應該點做㗎,但做唔做到係另一回事姐。

好簡單,但做就唔係咁易。

放手囉,只要你放得到,喱種痛苦就唔會再纏繞住你。

關於佢嘅任何事,who fucking care?

問題係,唔係話你想放就放,自己呃自己話放到,但其實心入面仲係掛住佢,唔捨得佢,咁有咩用姐?

放手需要時間,更何況Kiki係被分手嗰一方,一時三刻無事就奇啦,除非佢無認真愛過姐。

「放手啦,你嚟台灣就係為咗忘記佢姐?喱段時間就俾自己去散下心啦。」

「我都好想忘記佢,但點解佢可以忘記得咁快?」Kiki好似進入咗一個好神聖嘅mode,完全無事我所講嘅嘢,只係想將佢心入面想講嘅、不滿講出嚟。

「明明我哋之前仲咁甜蜜,佢真係好迷人㗎,我真係好想佢留係我身邊……」

我等,等佢講完先。幾乎次次佢打嚟吐苦水嘅時候,都係佢有佢講,我有我講,有時真係覺得好無意義,但又唔忍心見到佢自己傷心呢。

自己係咪真係太好人呢?唉……孽緣啊。

「你話啦,佢係咪真係好衰啊?留底我一個人。」

「係係係,佢係大仆街,你唔係。」我笑笑地說。

「係囉!我都係咁話。」好彩Kiki聽唔出我最尾嗰句意思姐,佢無非都係想我咁講姐,頭先嗰一下笑,充斥唔少無奈啊大佬。

然後,佢就自己係度飲悶酒。我等遲下先再同講啦,依家我講咩佢都聽唔入耳嘅。

就好似以前嘅我。每每遇到喱啲事情,就會感嘆:問世間情是何物。

大家遇到嘅愛情都八九不離十,好多道理你都好明白,但當你真係身在其中,喱啲道理都係無撚用。

明知係伏,你都係唔知痴咗邊條根要走去中下先安落。
喱幾日病到七彩
一好返少少就打咗文先 一陣夜晚好返啲再出
加速
「點解啊?」喱句說話係我今晚聽得最多嘅一句說話。

「我記得張小嫻一本書講過,容易忘記嘅人係幸福嘅,記性好嘅人反而痛苦。」詳情我唔記得係咩書啦,但我對喱句特別印象深刻。

「因為我哋念舊,成日懷憫過去,唔捨得走出嚟,一直放係心入面。但人哋?早已將當初嘅事放低、忘記了,去開展下一段感情,而我哋仲傻傻企係原地。」

我講完之後,我望下Kiki,佢已經係一個醉醉地嘅款。左右搖下搖,同一個啱啱瞓醒嘅人無兩樣。

很好!真係屌你個老母,講完等於無講過一撚樣。好明顯條友仔都無聽到我講乜㗎啦,真係俾佢搞到少少燥。

最後咪又係見到佢個sad樣嬲唔落,高form到依家,大大話話都識咗5年幾,我都係第一次見佢咁嘅樣,無可否認佢今次真係用情好深。

我見佢開始唔得啦,但仲死都話要飲,後尾就拉佢返屋企。

Kiki係酒吧出嚟之後好返啲嘅,唔知係咪因為俾風吹兩吹,佢成個人有返精神。

「做咩啊?做咩出…出…出咗嚟啊…啊?」Kiki死唔斷氣,「返…返去繼續飲啦!」

「走啦!仲返咩去啊?」我都係第一次拖住個醉漢返去,仲要係女仔,當中少不免會抽水啦,但今次好似無朝早坐摩托車咁激。

「唔返啊!我要繼續飲!」一般醉酒佬會做嘅嘢,佢都差唔多做齊啦,除咗嘔。

「好好好,返去我度再飲好無!?」我一氹二帶,拖住佢返去。

咁佢最尾都俾我勸掂,但奇怪嘅係,我以為佢已經醉到傻,但去到屋企樓下嘅時候,就清醒返,雖然講嘢仲係鳩下鳩下,但係又有文有路。

「返到去我要沖涼先啊。」佢好似無事咁喎又,我摸唔透。
有無得一齊沖?
文呢
啪啪啪
竟然佢都講到咁,我咪由佢囉,係我印象中,女仔沖涼係麻煩啲㗎啦,我沖涼話咁快就出嚟啦,洗幾耐姐。

係Kiki沖涼期間,我照舊整理下間房,我不嬲都唔想我間動亂七八糟咁。

「得啦,到你沖啦。」Kiki沖完涼出嚟,我忍唔住去望佢一眼。

喱一望真係不得了。Kiki著住一件緊身小背心同埋小短褲,平時著得寬鬆嘅佢,遮住曬佢迷人嘅身材。

佢髮尾仲滴緊水,頸上攬住一條粉色嘅毛巾,一邊用毛巾擦緊啲水,一邊行緊過嚟。

『唔好望,唔好望。』我係心入面同自己講,努力克制住自己。

但我身為一個血氣方剛嘅男人,有乜可能唔望?就算你依家唔望,之後嗰啲時間呢?

你以為只有一日嗎?你係要忍幾個月啊,如果真係如Kiki所講。

Kiki第一時間就坐係床到,撓起佢嘅二郎腿,跟住係度㩒手機。

個性感嘅姿勢,十分之誘人,我敢講,無人一個男人係對一個如此誘人嘅女人無動於衷,話無諗歪嘅話肯定係呃你。只不過我哋同禽獸有別,係唔做姐,但唔代表唔會諗。

我唔得啦!我快快手執幾件衫入去沖涼冷靜下。

入去沖涼真係有效果,原本有反應嘅我,入到去都無曬。

沖完涼出嚟,開啟返個聖人mode,Kiki趴係張床度,背對住我,小腿朝天上擺,圓潤嘅屎忽,所有嘢一覽無遺。

開完之後咪又係做返凡人。

又要扮啦屌,真係好辛苦。喱種辛苦係佢嚟之前,我完全無想像過,我以為大家都係朋友無乜嘢,但你始終係一個正正常常嘅男人。

所以點解其他人會唔放心自己另一半同異性去旅行,真係好易出事。最好嘅解決方法,就係避免喱啲嘢。
今日好返啲
今晚加速返先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞